Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Uklanjanje balkona i sanacija pročelja koštali bi oko 350 tisuća kuna

21.06.2016. 22:00
Uklanjanje balkona i sanacija pročelja koštali bi oko 350 tisuća kuna


– Komunalni redari odmah su zabilježili taj incident na javnoj površini kojeg su potom i ogradili, a urušavanje dijela balkona jučer su prijavili i Građevinskoj inspekciji – rekla je Marina Mihovilović Pajkin zadužena za odnose s javnošću
Samo pukom srećom, nitko nije stradao kada se u ponedjeljak poslijepodne odlomio dio betonske konstrukcije s jednog od balkona nad šetnicom u zadarskoj lučici Foša.
– Komunalni redari odmah su zabilježili taj incident na javnoj površini kojeg su potom i ogradili, a urušavanje dijela balkona jučer su prijavili i Građevinskoj inspekciji – rekla je Marina Mihovilović Pajkin zadužena za odnose s javnošću, dodajući kako je to sve što je u nadležnosti Grada s obzirom na to da je stan privatno vlasništvo u prostoru koji je pod konzervatorskom zaštitom.
Balkoni su u takvom – opasnom i derutnom stanju više desetaka godina, a to je  pitanje svojvremeno aktualizirao i problematizirao Dražen Grgurović još u vrijeme dok je bio dogradonačelnik. No, odgovornost je na vlasnicima stanova kojima pripadaju balkoni, a oni nisu htjeli pristati da se balkoni uklone ako se ne uredi i pročelje bedema. S druge, pak, strane konzervatori su bili mišljenja da je balkone potrebno ukloniti.
Postignut je kompromis pa je izrađen i troškovnik prema kojemu bi uklanjanje balkona i sanacija pročelja koštali bi oko 350 tisuća kuna.