Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zabave za svaki uzrast i svačiji ukus

Autor: Katina Vrsaljko

21.07.2008. 22:00
Zabave za svaki uzrast i svačiji ukus

Foto: Filip BRALA



Bit će kulturnih događanja, u tijeku su sportski turniri, organizirali smo nešto i za djecu te zabavne večeri s igrama u koje se mogu uključiti i turisti, a održat će se i zabavne večeri u vikend naseljima Sabunike i Škrapavac. Nadamo se stoga da će svi biti zadovoljni jer u programu ima za svakog ponešto, rekla je Iva Zorić
Ljeto traje, turisti dolaze u sve većem broju, a naši turistički djelatnici se na sve moguće načine trude odmor njihovih gostiju učiniti nezaboravnim. Iako su programi za ovo ljeto odavno gotovi, još uvijek se radi na detaljima kako bi svaki najavljeni događaj bio što uspješniji.
Tako i program za Privlačko ljeto 2008., koji je pripremila TZO Privlaka na čelu s direktoricom Ivom Zorić, obiluje raznim događanjima.
– Bit će kulturnih događanja, u tijeku su sportski turniri, organizirali smo nešto i za djecu te zabavne večeri s igrama u koje se mogu uključiti i turisti, a održat će se i zabavne večeri u vikend naseljima Sabunike i Škrapavac.
Programi za djecu
Nadamo se stoga da će svi biti zadovoljni jer u programu ima za svakog ponešto, rekla je Zorić te dodala kako je Ribarska noć u Privlaci, održana prije deset dana, prošla odlično.
– Dojmovi su bili pozitivni, događaj je bio jako dobro posjećen. Zabava se odvijala na trgu Kolište i na mulu. Igrale su se tradicionalne ribarske igre, kao što je vuča konopa, a to uvijek iznova zabavlja turiste, rekla je.
Budući da je vikend naselje Sabunike puno turista, u TZO Privlaka pripremili su nešto i za same Sabunike. Tako je za sutra u Sabunikama najavljena zabavna večer uz bend, a pripremljen je i animacijski program za djecu za koji će se pobrinuti klaun s balonima.
– S obzirom da je Privlaka prilagođena obiteljskom životu i time pogodna za obiteljski turizam, htjeli smo pripremiti nešto i za djecu, objašnjava Zorić. Još jedna zabavna večer u Sabunikama održat će se i u kolovozu, a u organizaciji, uz TZO Privlaka, sudjeluju i ugostitelji iz Sabunika.
Sljedeće što će upotpuniti ljetne privlačke večeri je Smotra klapa koja će se održati u nedjelju na trgu Kolište. Događaj je, uz pomoć sponzora, organizirala Iva Mustać Klarić, voditeljica privlačke klape Libar, a financijski ga pomažu TZO Privlaka i Općina Privlaka. Na smotri će, osim klape-domaćina Libar i još dviju klapa iz Zadarske županije, sudjelovati još i klapa Morčić iz Rijeke, Ćakulone iz Zagreba te kao gost večeri klapa Kamen iz Splita, koja slavi pedeset godina postojanja.
Dolazak Ljube Stipišića
Smotru će svojim dolaskom uveličati voditelj i skladatelj klapskog svijeta Ljubo Stipišić Delmata, sveučilišni profesor Ivo Nižić i profesor Branko Sparc.
Potom će se Privlačani i njihovi gosti 30. srpnja malo zabavljati u vikend naselju Škrapavac na još jednoj zabavnoj večeri uz bend.
Središnja fešta ljeta, Privlačka noć 2008., održat će se 4. kolovoza, a okupljeni će se zabavljati uz koncert Dražena Zečića. I za taj dan je pripremljen raznovrsni program.
Uz veselu glazbu, ukusnu spizu i nagradne igre, Privlačku noć će nakratko osvijetliti vatromet, a upriličit će se i svečana dodjela nagrade za najuređeniji vrt, okućnicu u Privlaci, koju je ove godine osvojila Darija Grbić.
Dana 10. kolovoza će se kod škole u Privlaci održati festival mladih pjevača amatera Hrvatske pod nazivom “Privlaci s ljubavlju”, na kojem će sudjelovati petnaestak pjevača iz različitih dijelova Hrvatske.
Potom će mještane Privlake i njihove goste doći zabaviti KUD Kuntrada iz Zatona koji će im na trgu Kolište izvesti predstavu pod nazivom “Glupa komedija”.
Iako se misli da se turisti dolaze samo odmarati i zabavljati, postoji interes i za sportske turnire u Privlaci. U tijeku je turnir u odbojci na pijesku, završava turnir u nogometu za djecu, a počinje za seniore, a to se, kako kaže Zorić, posebno sviđa mještanima.
Sve u svemu, u Privlaci se zaista trude učiniti svojim gostima odmor nezaboravnim, a kako kaže Zorić, nadaju se da u tome i uspijevaju.