Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Igor Nikolić novi trener RK Zadra

Autor: Andrija Prović

21.07.2010. 22:00
Igor Nikolić novi trener RK Zadra

Foto: Andrija PROVIĆ



S predsjednikom Perislavom Zrilićem i Upravom kluba dogovorio sam jednogodišnju suradnju i vodit ću Zadar u sezoni 2010./11.. Trenutačno vam ne mogu reći više osim da ćemo s pripremama započeti 2. kolovoza, a kakav će biti igrački kadar, to ćemo saznati nakon što obavimo razgovore sa svim igračima. U natjecanja Prve lige ući ćemo oslanjajući se prvenstveno na domaće igrače, dok je primarni cilj osiguranje opstanka – izjavio je Igor Nikolić, 35 – godišnji rukometni strateg. Ovoljetna trakavica o nasljedniku Roka Paleke tako je dobila svoj epilog, a bivši trener ŽRK Zadar i RK Arbanasi novo je ime na klupi „plavih”.
Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, Zadrani će pokušati zadržati okosnicu momčadi iz protekle sezone, a njima bi se priključili i mladići iz omladinskog pogona, odnosno iz generacije koju uskoro očekuju nastupi u Prvoj hrvatskoj kadetskoj ligi.
– Kao jedina pojačanja spominjali smo Ivana Vučkovića koji je i prošle godine nastupao za Zadar, a dok ne nađe drugi angažman, i Jakova Suraća – prošle sezone člana talijanskog Terama. Uz njih, našlo bi se mjesta i za jednu vratarsku akviziciju, no to su za sada samo naše želje. Ponavljam, trebamo sjesti i dogovoriti se – dodao je stručnjak čija je trenerska karijera započela 1996. u rodnom mu Metkoviću.
Saznali smo i da još uvijek nije poznato tko će biti Nikolićeva desna ruka, a iz svega navedenog očito je da će klub iz Mocira u novu sezonu s novim trenerom, no ne i s novim sponzorom.
Podsjetimo, kao prva (i jedina) trenerska alternativa Zadra do sada se spominjao Romano Perinović; međutim, on je svoj angažman uvjetovao ambicijama o pohodu na viši rang, istim onima koje su nezamislive bez novog, izdašnog financijera.
Prva rukometna liga starta 4. i 5. rujna, a Zadar će prvu utakmicu odigrati na gostovanju u Kaštelima.