Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dobar temelj kuću gradi

21.07.2011. 22:00
Dobar temelj kuću gradi


Smatram da nemamo što kalkulirati. Krenut ćemo odmah s dvije špice, Santinijem i Gercom, a iza njih će ordinirati Mršić. Cilj nam je od prve minute unijeti nervozu u njihove redove. Ipak smo mi dugo godina prvoligaši, a oni imaju tek premijerni nastup u Prvoj HNL – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Za Zadrane danas starta nova nogometna sezona 2011./12. Na stadionu u Kranjčevićevoj Zebićeva će momčad pokušati u premijernom nastupu protiv novog prvoligaša Lučkog odigrati kvalitetnu utakmicu, i nadajmo se, osvojiti barem bod, ako ne i sva tri. Na Stanovima svi znaju koliko znači dobar start i kako je teško nadoknađivati izgubljeno, ako u prvim kolima ne krene sve onako kako se planiralo. Zato su se u miru i tišini, bez velikih najava, pripremali za ovo gostovanje kod Lučkog.
– U svakom slučaju smatram da će to biti neizvjesna utakmica. Uz to i nervozna jer se ipak radi o otvaranju sezone – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Lučko je novi prvoligaš i normalno je da će sezonu htjeti otvoriti pobjedom. Kod njih je sigurno prisutan veliki entuzijazam još od prošle sezone, ali vjerujem da je prisutna i nervoza. Ipak im je ovo prvi nastup u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Okolnost koja im po meni ne ide na ruku je i ta što igraju u Kranjčevićevoj, na terenu koji nije njihov.
Zadrov strateg smatra da Zadra protiv Lučkog, bez obzira na gostovanje, mora ići po pobjedu.
– Smatram da nemamo što kalkulirati. Krenut ćemo odmah s dvije špice Santinijem i Gercom, a iza njih će ordinirati Mršić. Cilj nam je od prve minute unijeti nervozu u njihove redove, jer oni zasigurno planiraju nekom početnom inicijativom pokušati doći do prednosti. Ipak, smo mi dugo godina prvoligaši, a oni imaju tek premijerni nastup u Prvoj HNL. Cilj nam je pokušati pobijediti u Kranjčevićevoj, a ako na kraju osvojimo i bod nećemo biti nezadovoljni.
Zebić je svjestan da Zadar ima težak raspored u početnim kolima.
– Odmah nakon Lučkog nam u goste dolazi Hajduk. Bilo bi glupo nešto čekati protiv Lučkog pa ostati bez boda i u takvoj situaciji dočekati splitske “bile”. Da igramo protiv npr. Belupa ipak bi se postavili opreznije, ali protiv Lučkog moramo od prve minute pokušati nametnuti svoju igru. Vidjelo se u prošloj sezoni da nismo momčad koja zna čekati. Puno puta smo igrali u egalu i na kraju glupo gubili te utakmice.
Priželjkuje pozitivan start u prvenstvo.
– Zna se koliko znači start u prvenstvo i koliko je važno u prvim kolima napraviti pozitivan rezultat. Kada kreneš loše onda stalno moraš nekoga sustizati.
Što se tiče porazne statistike s gostovanja u prošloj sezoni Zebić ističe.
– Vjerujem da je došlo vrijeme da se i mi trgnemo kada igramo izvan Zadra. Nije to više toliki bauk kao nekada kada momčadi na svom travnjaku ne bi dopustile gostima uopće ni primirisati na njihovu polovicu.
Za kraj je Zebić naglasio.
– Kao što sam rekao idemo napasti Lučko, ne dopustiti im da se razmašu. Hoćemo li u tome uspjeti vidjet ćemo, jer ni mi sami ne znamo koliko možemo. U svakom slučaju sam optimist i vjerujem da se iz Kranjčevićeve možemo vratiti barem s bodom ili sva tri – kazao je na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina, Con, Jonjić, Bilen, Vasilj, Jerbić, Surać, Bilaver, Mršić, Santini, Gerc.


 BANOVIĆ: IDEMO PO POBJEDU




Iako po najavama trenera Zebića nije predviđen za početnu postavu, u najavi utakmice namjerno smo propitali Igora Banovića kako će Zadar proći na otvaranju sezone protiv Lučkog. Razlog je jednostavan, kada je on najavljivao utakmicu Zadar nije gubio.
– Neka tako bude i ovoga puta. Moram priznati da nas je malo poremetio iznenadni odlazak Puljića, ali smo se ipak uspjeli posložiti. U momčadi vlada dobra atmosfera i vjerujem da će se to vidjeti na travnjaku Kranjčevićeve.
Banović smatra da bi bod bio dobar, ali ipak priželjkuje pobjedu.
– Ipak smo mi već dugo godina prvoligaši, a njima je ovo premijerni nastup u Prvoj ligi. Nemamo ih se što pribojavati, dapače, smatram da se oni nas moraju plašiti. Treba ih visoko napasti, ne dati im disati i unijeti nervozu u njihove redove. Moramo biti čvrsti i odlučni u svakom duelu i mislim da bi se u tom slučaju iz Zagreba mogli vratiti i s trobodom – kazao je optimistični Banović.