Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Maturant prijetio bombom na maturalnoj zabavi!

21.07.2011. 22:00
Maturant prijetio bombom na maturalnoj zabavi!


Mladiću je pritvor produljen na još mjesec dana. Suđenje je počelo u srijedu na Općinskom sudu u Zadru i zatvoreno je za javnost. Škola mu i dalje pomaže dostavljajući literaturu u pritvor kako bi položio državnu maturu
Maturant zadarske Privatne gimnazije s pravom javnosti u pritvoru je zadarskog Istražnog centra već mjesec i pol dana, a pritvor mu je produljen na još mjesec dana jer je na svojoj maturalnoj zabavi početkom lipnja ove godine u zadarskom Arsenalu, prijetio bombom.
Mladiću je pritvor produljen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke, a u srijedu je na Općinskom sudu u Zadru održana i prva rasprava u suđenju protiv mladića pred raspravnom sutkinjom Anom Zrilić koja je bila zatvorena za javnost.
Incident kojeg je očito cijela jedna generacija maturanata zadarske Privatne gimnazije uključujući i profesore te ravnatelja Nikicu Simića nekako uspjela “zataškati”, ipak je procurila u javnost.
Ravnatelj je jučer potvrdio nesretni događaj dodajući kako ništa ne želi komentirati. Tek je rekao kako škola s svoje strane bez obzira na sve, i u ovakvim trenucima želi učeniku pomoći da položi državnu maturu dostavljajući mu potrebnu literaturu u pritvor.
Prema onome što smo uspjeli saznati od osobe koja je bila na maturalnoj zabavi zadarske Privatne gimnazije, ali nije vidjela trenutak kada je mladić doista i prijetio bombom, sve je navodno počelo oko “nesretne ” rasvjete u prostoru Arsenala.
Mladić je bio “pod gasom” i navodno je stalno nešto “petljao” oko rasvjete paleći i gaseći svjetla što je razljutilo čovjeka koji je za to bio zadužen. On ga je upozoravao više puta na što se mladić oglušivao, tako da je u jednom trenutku čak i napao čovjeka razrezavši ga staklenom čašom, a moguće i bocom. Prema drugoj verziji, incident se dogodio jer je mladić bio ljut zbog toga što mu nisu dali pušiti u dvorani.
U svakom slučaju, u jednom je trenutku otvoreno zaprijetio kako će otići po bombu, “pa će svi vidjeti”. To je doista i učinio. Nakon kratkog vremena stvarno se i vratio s bombom, no kako smo saznali nije uspio ući natrag u dvoranu, već se “drama” odigrala ispred Arsenala. Osim zaštitara, kako doznajemo, ključnu je ulogu odigrao upravo ravnatelj Simić koji je nekako uspio smiriti mladića i spriječiti da moguće dođe do nečeg puno goreg. No, nakon toga maturalni ples za učenike Privatne gimnazije službeno je bio završen, a po mladića su došli policajci.
Suđenje protiv mladog Zadranina se nastavlja.