Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Traganje za staklima

Autor: Irena Jurjević

21.07.2013. 22:00
Traganje za staklima

Foto: Zvonko KUCELIN



Probni uzorci s protukliznom zaštitom su stigli, no testiranje nakon kojeg će se odlučiti hoće li staklo biti postavljeno na cijelu površinu još traje, doznajemo iz zadarske gradske uprave


Po svemu sudeći Zadrani i njihovi gosti još neko vrijeme gledat će razbijena stakla postavljena iznad arheoloških ostataka na Trgu Petra Zoranića.
Probni uzorci s protukliznom zaštitom su stigli, no testiranje nakon kojeg će se odlučiti hoće li staklo biti postavljeno na cijelu površinu još traje, doznajemo iz zadarske gradske uprave. Više informacija koliko su uzorci odgovarajući znat će se ovog tjedna, doznajemo u Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Zadra.
Kao što je poznato, prvo staklo u drugoj polovici lipnja razbio je pijani 41-godišnjak iz Zadra. S više od tri promila alkohola u krvi oko ponoći je na trgu radio nerede zbog čega su građani pozvali policiju.
Drugo staklo na lokalitetu udaljenom nekoliko metara dalje nastradalo svega nekoliko dana kasnije od nepoznatog počinitelja. Uz samo razbijanje, lokaliteti na Trgu Petra Zoranića već su bili u centru pozornosti zbog skliskih stakala radi čega se i danas tijekom svake kiše postavljaju upozoravajuće trake kako prolaznici ne bi nastradali. Prva probna aplikacija vraćena je u Zagreb na doradu, nadajmo se da će sa sljedećom biti više sreće.