Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ministar Kuščević donosi ugovore vrijedne 12 milijuna kuna

21.07.2016. 22:00
Ministar Kuščević donosi ugovore vrijedne 12 milijuna kuna


Danas će u Zadru  ministar Lovro Kuščević dodijeliti odluke  kojima Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira 15  projekata unapređenja komunalne infrastrukture u općinama i gradovima Zadarske županije. Ukupna vrijednost projekata iznosi preko 12 milijuna kuna, a Ministarstvo ih sufinancira s 2,1 milijun kuna. Ovogodišnji  je iznos višestruko povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je Ministarstvo na području Zadarske županije sufinanciralo dva projekta u  ukupnom iznosu od 180 tisuća kuna.
Svečana podjela odluka održat će se kroz jutro u Maloj vijećnici Doma  Zadarske županije, a odluke se dodjeljuju općinama i gradovima: Bibinje, Galovac, Lišane Ostrovičke, Novigrad, Obrovac, Pakoštane, Pašman,  Poličnik, Posedarje, Preko, Stankovci, Starigrad, Sukošan, Škabrnja i Zemunik Donji. Ministarstvo je ujedno dodijelilo sredstva za izradu prostornih planova Bibinju, Sv. Filipu i Jakovu, Gračacu, Starigradu i Zemuniku Donjem.
Javni poziv za dodjelom kapitalnih pomoći za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda gradovima i općinama  Ministarstvo je objavilo 2. svibnja 2016. Zahtjeve za odobravanje financijske potpore preispitivalo je Povjerenstvo za provedbu postupka odobravanja proračunskih sredstava, odnosno određivanja rasporeda i korištenja sredstava kapitalnih pomoći općinama i gradovima za 2016. To  je Povjerenstvo ocijenilo koji su projekti od naročitog značaja za jedinicu  lokalne samouprave i predložilo ministru donošenje Odluke o odobrenju prijenosa sredstava općini odnosno gradu.