Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Odvjetnički tim Šalina Vrkić tužio svog klijenta

21.07.2016. 22:00
Odvjetnički tim Šalina Vrkić tužio svog klijenta


Iako banke i teleoperateri najčešće pokreću sudske postupke zbog naplate svojih potraživanja, čini se kako su na takve poteze primorani i odvjetnici. Takav slučaj našao se pred sutkinjom Općinskog suda u Zadru Katjom Morić Arambašić, a svog klijenta, Mladena Nekića, inače vlasnika UO Sidro, zbog duga od 135 tisuća kuna tužio je odvjetnički tim Ivan Šalina i Božo Vrkić.
– Nalaže se Mladenu Nekiću osobno i kao vlasniku UO ‘Sidro’ Zaton da tužiteljima Ivanu Šalini i Boži Vrkiću isplati iznos od 97.670,00 kuna sa zakonskom zateznom kamatom koja teče od 27. siječnja 2012. godine, dok se kao neosnovan odbija iznos od 37.337,50 kuna, presudila je sutkinja Morić Arambašić naloživši ujedno Nekiću da plati i trošak parničnog postupka u iznosu od 15,8 tisuća kuna.
U obrazloženju presude sutkinja je navela kako su Šalina i Vrkić protiv Nekića podnijeli tužbu na temelju punomoći koju im je on potpisao za zastupanje pred Općinskim sudom i Trgovačkim sudom, no da im on nakon završetka postupka nije podmirio račun za izvršene usluge već isplatio svega tisuću kuna. Nekić je u odgovoru na tužbu naveo da on od odvjetnika nije dobio račun, već samo dopis u kojem traže isplatu, a požalio se i kako su oni za njega odradili i neke radnje koje nisu bile potrebne što je uvećalo račun, a njemu nanijelo štetu. Zaključno je naveo kako zbog svega navedenog oni zapravo duguju njemu, a ne on njima. Nekić je odvjetnički dvojac ujedno i prijavio Hrvatskoj odvjetničkoj komori navodeći kako im je plaćao “na ruke”, no HOK je odbacio disciplinsku prijavu protiv njih.