Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Upitan nastup Jakova Suraća

Autor: Drago Bajković

21.08.2008. 22:00
Upitan nastup Jakova Suraća

Foto: Vedran SITNICA



Ako se radi o rupturi, teško je za očekivati da će biti spreman za Dinamo. Njegovo eventualno neigranje bilo bi veliki hendikep za nas – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra
Ostao je još jedan dan do povijesne utakmice Zadra na Stanovima. Ono povijesna ide na račun reflektora pod kojima će prvi put Zadrani zaigrati u svome dvorištu na Stanovima. To što je sudbina htjela da suparnik bude Dinamo samo je jedan veliki “plus” klubu i momčadi Dalibora Zebića. Ne treba sumnjati u to da će ovaj dvoboj biti pravi spektakl za navijače Zadra (i BBB koji dođu na utakmicu). To što će se u subotu dogoditi sudar za trenutačno prvoplasirane i posljednjeplasirane zasigurno neće umanjiti neizvjesnost ovoga dvoboja. Loša vijest za trenera Dalibora Zebića je ozljeda kapetana Jakova Suraća čiji je nastup protiv Dinama u najmanju ruku neizvjestan.
– Izgleda da imamo bolnicu na kraju grada uoči utakmice s Dinamom. Samo se mogu nadati da će se većina ili, daj Bože, svi oporaviti do subote – kazivao je jučer ujutro Zebić.
– I Surać se nada da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi, sve će se znati nakon pregleda kod dr. Vrdoljaka. Ako se radi o rupturi, teško je za očekivati da će biti spreman za Dinamo. Njegovo eventualno neigranje bilo bi veliki hendikep za nas. I Župan još osjeća posljedice udarca zadobivenog protiv Šibenika, dok Parmaković ima problema s leđima. Ipak očekujem da će do subote navečer biti spremni.
Slaže se Zebić da ima veliki problem kada se susretne s ozljedama nekoliko važnih igrača.
– Zadar nema širinu klupe i kada nam se ozljede dva igrača to itekako osjetimo. Samo se možemo nadati da će se oporaviti što prije i da ćemo protiv Dinama, prvi put pod svjetlima reflektora na Stanovima, biti kompletni. Ako to bude tako i uz podršku Tornada, ne sumnjam da će to biti pravi nogometni spektakl.
Iako se susreću lider i fenjeraš, Zebić smatra da će dvoboj biti neizvjestan do samoga kraja.
– Uvijek su utakmice Zadra i Dinama na Stanovima bile neizvjesne pa vjerujem da će tako biti i ovaj put. Naravno da nećemo srljati jer bi to bilo pogubno za nas. Dinamo je kvalitetnija momčad u svim linijama i moći ćemo im parirati jedino ako uložimo maksimalni trud i borbenost. Samo izgaranjem za svakom loptom i u svakom duelu mogu donijeti pozitivan ishod za nas. Trebamo biti hrabri i to ću zahtijevati od svakog igrača. Čak i u situaciji ako izgubimo, ali pod uvjetom da damo sve od sebe, neću biti nezadovoljan. Sportski ćemo čestitati Dinamu ako budu bolji. Naravno, vjerujem i nadam se drugačijem ishodu.
Hoće li na teren poslati momčad s dva napadača ili s jednim ovisit će o ozlijeđenim igračima.
– Ako Surać bude mogao igrati, onda ćemo započeti s jednim isturenim napadačem. U suprotnom ćemo istrčati s dva, ali će jedan od njih dvojice biti nešto povučeniji. S Dinamom se ne može čuvati “nula”, moraš napasti ako misliš doći do pozitivnog rezultata.
Nije zanemariva činjenica da su “modri” mislima već na utakmici sa Sahtarom.
– Ne smijemo previše računati na to da već razmišljaju o dvoboju s Ukrajincima jer bi nam se to moglo obiti o glavu. Međutim, potajno se možemo nadati da neće biti u potpunosti koncentrirani na ovu utakmicu i jedna od šansi možda je upravo ta. Ono puno važnije što će odlučiti bit će motiviranost i htijenje. Ako budemo više htjeli bodove od njih, onda ćemo ih i osvojiti, naravno, uz malo sreće. Ili barem jedan, što svakako ne bi bio neuspjeh – zaključio je jučerašnji razgovor Zebić.


Surać: Volio bih igrati kontra Dinama
Jakov Surać, kapetan Zadra, prije dva dana na treningu osjetio je “peckanje” u listu desne noge i odmah stao kako se ozljeda ne bi pogoršala.
– Još uvijek ne znam o kakvoj se ozljedi radi. Danas (pr.a. danas) idem kod dr. Vrdoljaka u Zagreb pa ćemo vidjeti radi li se o istegnuću ili rupturi. Vjerujem da ozljeda neće biti teže prirode i da ću u subotu moći nastupiti protiv Dinama. Bilo bi mi krivo ako ne bih mogao igrati u premijernoj utakmici pod reflektorima na Stanovima, i to još protiv “modrih” – kazao je jučer ujutro Surać.


Danas počinje prodaja ulaznica
Ulaznice za utakmicu s Dinamom počet će se prodavati danas od 10 sati na tri prodajna mjesta. Kako je to uobičajeno, ulaznice, koje od ove sezone koštaju 50 kuna, moći će se kupiti u Pizzeriji Edo na stadionu, zatim u CB Sunturist na Narodnom trgu te u CB Novi caffe na Trgu Petra Zoranića. U prostorijama kluba moguće je kupiti paket godišnjih ulaznica za domaće utakmice koji košta 500 kuna. Interes za subotnju (20.05 sati) utakmicu je velik i očekuje se da bi se sve ulaznice, a u slobodnoj prodaji će ih biti 3.300 (ostatak od oko 550 ulaznica je za godišnje pretplatnike, sponzore, prijatelje kluba i navijačke skupine) prodati već danas.