Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vrški tići najviše poletjeli

21.08.2011. 22:00
Vrški tići najviše poletjeli


Pobjedom vrških  tića završen je drugi malonogometni turnir tića koji  pod nazivom. “Tići put ka  budućnosti i srići”. Turnir je  organizirao MNK Vrsi, a  pokrovitelj je bila Općina  Vrsi. U desetak dana, koliko  je trajao, turnir je okupio 15  momčadi s dvjestotinjak  dječaka i djevojčica rođenih  do 2000. godine iz Vrsi te sa  šireg prostora Zadarske  županije.
U finalu pod svjetlima reflektora Vrsi su u neizvjesnoj utakmici pred punim  tribinama pobijedili vršnjake iz Zadra tijesnim rezultatom 1:0. Nakon uvodnih  minuta domaći napadač  Brajković u 4. minuti našao  se u izglednoj prigodi, ali  njegov udarac brani vratar  Baždarić. U 6. minuti igrač  Zadra Erlić pogađa gredu,  dok u 10. minuti Brajković  ponovno sam dolazi pred  vratara, ali njegov udarac  brani Baždarić. Na poluvrijeme se odlazi neriješenim  rezultatom, a gol odluke  vidjeli smo u 20. minuti.  Postiže ga na opće  oduševljenje okupljene publike Bruno Brajković nebranjenim udarcem iskosa  sa 7 do 8 metara. Do kraja  utakmice Zadar pokušava  doći do izjednačenja, ali  čvrsta obrana Vrsi na čelu s  Karlom Perinićem ne dozvoljava iznenađenja.
U utakmici za treće mjesto Dalmatinac iz Crnog također s 1:0 odnio pobjedu  nad Arbanasima. Pobjednički gol bio prava majstorija Luke Duševića u 12.  minuti utakmice.
U stanci dvaju susreta  odigrana je revijalna utakmica u kojoj su snage odmjerile djevojčice Vrsi i Poljica. Budući da je u regularnom vremenu utakmica završena 1:1 prišlo se  izvođenju udaraca s bijele  točke. Za konačnu pobjedu  3:2 Vrškinja najzaslužnija  je bila Dora Dodiković.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Joško Mitrović (Vrsi), najbolji vratar  je Vice Baždarić (Zadar), a  najbolji strijelac s postignutih 11 golova je napadač  Zadra Mateo Erlić. Za najbolju navijačku skupinu  proglašeno je mlado  društvo iz Vrsi. Priznanja  su uručena i Organizacijskom odboru, kojeg su pored predsjednika Ante Perinića Đovanija još činili  Ljubo Milutin i Ivan Perinić  Đovani. Posebno su pohvaljeni suci Krešimir Zrilić i  Stipe Radoš koji su bez ijedne zamjerke vodili sve  utakmice. Pehare i priznanja najuspješnijima uručio  je Ljubo Milutin, predsjednik MNK Vrsi, ujedno delegat turnira.
– Učinili smo sve da turnir  uspije u čemu smo u konačnici i uspjeli. Sljedeće  godine planiramo omasoviti turnir i tako biti još prepoznatljiviji na prostoru  Zadarske županije. Nije bilo nijednog incidenta na  čemu zahvaljujemo  igračima, trenerima, ali i navijačima među kojima je  uvijek bilo dosta roditelja.  Zahvalni su na podršci i  našoj Općini te sponzorima  – izjavio je Milutin.
Finale
VRSI1
ZADAR0
Igralište sportskog centra  Stara Gusterna. Gledatelja  400. Suci Krešo Zrilić i Stipe Radoš.
VRSI: Subašić, Mrkela, J.  Maraš, Mitrović, Rončević,  Radobuljac, Brajković (1),  Lučić, Perinić, Janček, Kevrić, M. Maraš. Voditelj:Ante Perinić Maca
ZADAR: Baždarić, Bukvić, Narančić, Erlić, Sušić,  Bobić, Bilosnić, Katuša,  Gudelj, Mršić. Voditelji: Damir Pankasz i Ivan Nekić.
Za treće mjesto
DALMATINAC1
ARBANASI0
DALMATINAC: Grgurević, Nekić, Stipić, Pupovac,  Števanja, Perković, Dušević  (1), Barišić, Kožul, Martinović. Voditelj: Ivan Morić.
ARBANASI: Lepur, Barić, Vrsaljko, Kozina, Kalac,  Mijolović, Jurjević, Bogeljić,  Šestan, Tokić. Voditelji: Mile Vulić, Šime Dušević.
Revijalna utakmica  djevojčica
VRSI3 (1)
POLJICA2 (1)
VRSI: Vukić, N. Božić, M.  Božić, Dodiković (1), Predovan, Maraš, Milić, Nemarić, Radobuljac. Voditelji:  Antonio Mrdelja, Ante Predovan i Roko Bašić.
POLJICA: Vučković, Dadić, Poljak, Mamić, Beram,  Rosić, Kojić. Voditelji: Dominik Beram, Antonija Dadić i Davor Urlina.


Izjave


Ante Perinić Đovani, voditelj Vrsi:
– Presretan sam osvojenim prvim mjestom. Naša je ekipa turnir prošla  neokrznuto, bez poraza. Finale su izborile dvije najkvalitetnije ekipe.  Čestitam mojim tićima kao i tićima i vodstvu Zadra, svim ostalim  ekipama koje su se odazvale ove godine.
Damir Pankasz, voditelj Zadra:
– Finale dostojno finala. Suparnici su pobijedili tijesnim, ali zasluženim  rezultatom. Dogodine ćemo se potruditi da odemo do kraja.
Šime Dušević, voditelj Dalmatinca:
– Zadovoljni smo osvojenim trećim mjestom. Sve je bilo na razini.  Pohvale i čestitke organizatorima.
Mateo Erlić, najbolji strijelac:
– Sve se odigravalo u žaru borbe. Zabijao sam golove, ali da nije bilo  mojih suigrača i njihovih dobrih asistencija sve bi bilo uzalud. Ovdje sam  stekao brojne prijatelje i zato sam sretan.
Joško Mitrović, najbolji igrač:
– Hvala našem treneru i suigračima. Presretan sam ne samo zbog  dobivene nagrade već i zbog toga što sam pridonio osvajanju prvog mjesta.  Ovaj turnir svima će nam ostati u dugom i nezaboravnom sjećanju.
Vice Baždarić, najbolji vratar:
– Više sam nego zadovoljan svojim obranama. U finalnoj utakmici  pogodak nisam mogao braniti. To što nismo pobjedili u finalu je da mi je malo  žao, ali nemam za čim žaliti, jer će dogodine biti prilika za iskupljenje.