Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Detalji nesreće ostat će nepoznati dok se mladi Nijemac ne oporavi

Autor: Suzana Bandić

21.08.2012. 22:00
Detalji nesreće ostat će nepoznati dok se mladi Nijemac ne oporavi

Foto: Tomislav JERAK



Teške tjelesne ozljede zadobio je 25-godišnji njemački državljanin koji je iz neutvrđenih razloga ispao iz plovećeg gumenjaka kod otoka Vrgade u utorak oko 18 sati – izvijestila je Josipa Perica iz Samostalne službe za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture pojasnivši kako je unesrećenog mladića do Pakoštana prevezao njegov otac koji je u blizini plovio gliserom, a od tamo je mladić hitno prevezen u Opću bolnicu u Zadru gdje je zbog težine ozljeda hospitaliziran. 
Prema dostupnim informacijama mladi Nijemac se u trenutku nezgode nalazio na iznajmljenom gumenjaku domaćih oznaka iz kojeg je ispao, a plovilo je nastavilo kružiti oko njega ozlijedivši ga u predjelu leđa i prsnog koša. Gumenjak je u jednom trenutku udario i u gliser u kojem se nalazio otac stradalog. Na mjesto nesreće odmah su upućeni djelatnici Lučke kapetanije Zadar i kapetan Lučke ispostave Biograd nakon čega su obavili sve potrebne istražne radnje oko ove nesvakidašnje pomorske nezgode.
Utvrdili su da je otac upravljao plovilom pod utjecajem alkohola zbog čega će biti i adekvatno kažnjen. Više detalja o samom uzroku nesreće i špekulacijama da je i sin, također, konzumirao alkohol jučer se nije moglo doznati jer djelatnici Lučke kapetanije s mladićem nisu mogli obaviti razgovor zbog njegova teškog zdravstvenog stanja, ali i pretraga kojim su ga liječnici jučer podvrgli.