Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Posebno okupljeni bend i Gobac održali poseban koncert

Autor: Marija Knežević

21.08.2013. 22:00
Posebno okupljeni bend i Gobac održali poseban koncert


Q bar je u utorak navečer, u sasvim običan utorak nakon ogromne gradske gužve prouzročene kišom koja se zajedno s turistima slila na grad, bio mjesto zbivanja jedne posebne glazbene večeri.
Zadar Session Band ime je skupine glazbenika koja se okupila u ovom sastavu posebno za ovu priliku, s namjerom da napravi pravu rock zabavu. Bend je sastavljen od renomiranih glazbenika, a činili su ga Željko i Luka Klečina na klavijaturama i bubnjevima, Dino Bodetić na gitari i Momo Beduin na basu.
Momci su počeli prašiti već oko ponoć i pol kad je u klubu bilo tek nekoliko ljudi. Kako su se kafići zatvarali, Q bar se punio, a to je standardna shema sa zadarskim izlascima, bilo da se radi o petku ili kao što je ovdje bio slučaj – utorku.
Ugodno popunjen klub nakon nekog je vremena “klimao glavom” na blues i stari rock uspješnice, u izvedbi glazbenika koje većina zna iz ove ili one kombinacije. Dino Bodetić čest je gost u Q baru ovo ljeto i još smo se jednom uvjerili u njegov talent, Momo je bio posebno nadahnut, što je publika znala prepoznati i nagraditi pljeskom, a otac i sin, Željko i Luka Klečina, dali su sve od sebe pod budnim okom najstarijeg sina Domagoja. Ne znamo točno, ali možda nam se uskoro smiješi i trio Klečina!
Nešto prije 2 u noći u Q bar je došao Davor Gobac, zvijezda večeri, u pratnji prijatelja s kojima ga inače viđamo u Tonija.
Bend je taman prelazio s Hey Joe na Foxy Lady, a curice na šanku su vrištale na pojavu Gopčeva nasmijana lica. Gobac je sa Psihomodo Popom u relativno kratko vrijeme, u posljednjih desetak dana, dvaput svirao u našoj županiji. Na Saljskim užancama i Belafuškoj fešti momci su se predstavili gotovo identičnim repertoarom, a frontman je pjevao odjeven u bijele mudante.
Ovaj put nije odvezao niti špiget na žutim starkama, već je još na sebe i dodao jedan detalj – sunčane naočale.
S gitarom u ruci, na barskoj stolici, uskoro je okupljenima pokazao da je vrijedila proba s bendom u utorak ujutro.
Kao što se i mogo očekivati, sve je započelo s Lou Reedom i pjesmom “Waiting Ror My Man”, a nastavilo se Stonesima od čijeg se koncerta na zagrebačkom hipodromu baš u utorak obilježilo punih petnaest godina.
Sat vremena svirke i pjevanja rasplesalo je goste u Q baru, a s naše strane ovo i slična session izdanja imaju palac gore i nadamo se da ćemo ih imati prilike vidjeti i čuti još.