Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rasterećeni na Lokomotivu

Autor: Drago Bajković

21.08.2013. 22:00
Rasterećeni na Lokomotivu

Foto: Zvonko KUCELIN



Tko se mogao nadati da će prvoligaš sa Stanova nakon šest odigranih kola držati šesto mjesto na prvoligaškoj ljestvici. S obzirom na to  da ljeto nije donijelo Bog zna kakva pojačanja, a da je u prijelaznom roku otišlo šest prvotimaca, mogli bismo slobodno reći da je ovo pravo malo čudo. I zato treneru Ferdi Milinu i njegovim igračima treba od srca čestitati. S naglaskom da ovako trebaju i nastaviti. Činjenica je od gledanja unatrag nema “puno vajde” i da se iz kola u kolo situacija može bitno mijenjati, međutim, činjenica je također da su Zadrani za sada premašili plan, a da je bilo malo sreće i spretnosti mogli su biti u gornjem dijelu ljestvice. 
U prošlom kolu malo je nedostajalo da Zadrani inkasiraju sva tri boda. Točnije rečeno, šteta je što im to nije pošlo za nogom, jer osim samih bodova to bi bila pobjeda nad direktnim konkurentom iz donjeg dijela ljestvice, međutim, brojne prilike i “zapucani” jedanaesterac “koštali” su ovoga puta Zadrane punog plijena. Što je tu je, niti bod nije za baciti. Da su ipak uspjeli pobijediti dragovoljac sada bi momčad sa Stanova držala peto mjesto s dva boda više od Istre 1961.
Pogled na ljestvicu sugerira da Zadrani još uvijek primaju puno zgoditaka, do sada su Zadrovi vratari morali po loptu u mrežu čak 13 puta. Lošiji su tek Osječani koji su kapitulirali 17 puta. Što se tiče efikasnosti ona je za sada vrlo dobra, Zadrani su zabili čak devet golova što ih čini četvrtom najefikasnijom momčadi Lige.
U 7. kolu Zadrane očekuje gostovanje kod Lokomotive na Maksimiru. Dapače, ta dva kluba će međusobnim dvobojem i otvoriti sljedeće kolo. O “lokosima” ne treba trošiti previše riječi. Trenutačno su četvrtoplasirana momčad Lige s 12 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje (dvoboj s Hajdukom). U 5. kolu su doživjeli minimalan poraz od Dinama (2:1) to sugerira da su prilično namučili Jurčićevu momčad. Zadra na Maksimiru može odigrati prilično rasterećeno. Nećemo kazati da Zadrani nemaju što za izgubiti jer, ipak su u igri tri boda. Prije utakmice u Parku mladeži malo tko je vjerovao da Zadrani mogu do pobjede, pa se to ipak dogodilo. Zašto se isto, ili nešto slično ne bi dogodilo i na gostovanju kod Lokomotive. Činjenica je da ovaj Zadar vođen strategom Ferdom Milinom ima srce. A to je već dobar preduvjet da se na svakom gostovanju možemo nečemu nadati. Već činjenica da pred nikim “ne skidaju gaće” dovoljno govori sama za sebe.