Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bolnici treba pet neonatologa, a ima jednog i pol

21.08.2016. 22:00
Bolnici treba pet neonatologa, a ima jednog i pol


Na Odjelu neonatologije u zadarskoj Općoj bolnici “bore” se s nedostatkom liječnika, neonatologa. Otkako je dr. Ivica Glavan na bolovanju, nakon što ga je u prije više od mjesec dana napao pacijent u krugu ustanove, na ovom Odjelu trenutno rade tek dva liječnika – voditeljica Odjela dr. med. specijalist pedijatar neonatolog Lidija Pavić, a “uskače” i dr. Krešimir Baraka.
– Dr. Baraka je u mirovini i ovdje je zaposlen na pola radnog vremena. Trenutno radimo on i ja, kazala je dr. Pavić.
Optimalan broj liječnika bio bi, tvrdi voditeljica Odjela neonatologije pet, tim više jer na Odjelu neonatologije postoji i intenzivna njega za novorođenčad.
– Imamo jednu liječnicu koja je specijalizirala pedijatriju i na drugoj je godini subspecijalizacije iz neonatologije, međutim trenutno je na porodiljnom dopustu i vraća se tek za godinu dana. Druga liječnica završava sa specijalizacijom pedijatrije i treba proći još dvije godine subspecijalizacije, a planiramo sada i primiti jednog specijalizanta. Brojčano bi nas, s dr. Glavanom bilo dovoljno, ali u stvarnosti smo trenutno samo dr. Baraka i ja, kazala je dr. Pavić, dodajući kako ne zna kada će se njezin kolega vratiti sa bolovanja.