Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Stanovima počelo s kulturom

21.08.2016. 22:00
Na Stanovima počelo s kulturom


Povodom proslave fešte Kraljice Mira na Stanovima i ove godine održava se raznovrstan program. Osim turnira u boćama i nogometne utakmice koji su već tradicionalni na Stanovima, u prostorijama MO Stanovi postavljena je izložba “Igrajmo se”. Autorica fotografija je Iva Perinčić, a na otvorenju su uvodne riječi održali Hrvoje Dukić i Branko Dukić iz Društva Stanaraca koji su i organizatori ovog događanja.
Izložba “Igrajmo se” rađena u suradnji s Kazališnom udrugom Igrajmo se. Obuhvaća predstave koje su polaznici Kazališne udruge igrali unatrag četiri godine. Fotografije su prvotno bile postavljene u HNK Zadar zahvaljujući Teatro baru, Spajalici i Barba caffe Zadar u sklopu dodjele nagrada NOBI koju su treću godinu za redom organizirali iz ove udruge.
Ovo je Ivi treća samostalna izložba. Prva je bila “Čarolija kazališta lutaka” u KLZ Zadar, druga je bila “Samo ljubav” u sklopu humanitarne akcije za Udrugu za zaštitu životinja Zadar te je bila postavljena u Kneževoj palači.
Osim samostalnih bilo je i nekoliko skupnih – Zadarski fotografi (koju je organizirala udruga gluhih); Lutke (u Kneževoj palači zajedno s Abdulahom Seferovićem); Poe – nikad više (u GKZD Arbanasi: organizacija Dragon Teatar; zajedno sa Anitom Goretom koja je izlagala kostime s te predstave); “Zadarska nošnja” – zajednička izložba sa Željkom Karavidom i Borisom Kačanom povodom prošlogodišnje proslave fešte Kraljice Mira.