Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uronite u čarobni svijet nota

21.08.2016. 22:00
Uronite u čarobni svijet nota


Glazbena udruga Libreto i ove školske godine organizira programe za djecu i mlade raznih dobnih skupina, koja se na maštovit, individualan i inovativan način upoznaju s čarobnim svijetom glazbe i svih izvedbenih umjetnosti u službi nama primarne:
U Dječjem zboru Libreto svladavaju se osnove vokalne tehnike primjerene dječjoj dobi kroz razne vokalne vježbe te izvođenje autorskih skladbi napisanih upravo za Libretiće. Dječji zbor Libretići ove godine ponosno nosi titulu Hita ljeta Dječje televizije za svoju autorsku skladbu Prva ljubav to je, a na istoimenoj se Top ljestvici nalazi s dvije vlastite skladbe.
Glazbeni labosić je jedinstven glazbeni laboratorij u kojemu se mućka, istražuje i sluša izabrana klasična i moderna glazba, u kojemu djeci glazbeni instrumenti postaju najbolji prijatelji s kojima se redovito druže, igraju i vesele, a neke sami bojaju, neke izrađuju, neke crtaju, no sve znaju prepoznati po zvuku. Program “Blok flauta i njezina abeceda” djecu upoznaje s genijalnim glazbenim lunaparkom u kojemu postoji puno puteva i znakova pomoću kojih, na kraju, možemo sami sjajno glazbu čuti, analizirati, pravilno zapisivati.
Program “Glazba u riječi, slici i pokretu” potiče djecu da se uz određenu glazbu izraze slikanjem, pisanjem ili plesom. “Postoji li što ljepše od slikanja divnoga pejzaža uz Smetaninu Vltavu ili pisanja vlastite priče/slikovnice potaknute Karnevalom životinja?”, pitaju iz udruge.
Uz ove programe tu su i standardni satovi pjevanja te sviranja na akustičnoj gitari. Audicije počinju 25. kolovoza, a broj mjesta za svaku kategoriju je ograničen.