Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Lisice pravi hit u Berlinu

21.09.2010. 22:00
Lisice pravi hit u Berlinu


Obrana nam je forte. Dvije utakmice smo primili ispod 20 golova, a Kiel nam je dao tek 23 – naglasio je Ninčević


Za 29-godišnjeg Ivana Ninčevića, Zadranina u dresu Berlinskih lisica (Füchse Berlin), nije mogla sezona u elitnoj njemačkoj rukometnoj ligi bolje započeti. U pet prvih kola ubilježeno je isto toliko pobjeda, a posljednji je u njihovoj dvorani pao najmoćniji njemački rukometni gigant, Kiel. I to kako, Ninčević i društvo su obranom slomili momčad koja na vratima ima jednog Omeyera, a u napadu ordiniraju Jicha, Fernandez, Narcisse, Ahlm… Svi oni nisu imali šansu protiv neprelazne obrane Berlinčana koju od ove sezone predvodi još jedan Hrvat, poznati mistar obrane Denis Špoljarić. Ninčević je uz Špoljarića i Peterssona bio glavni krivac za poraz Kiela, jer su upravo njegovi golovi u prijelomnim trenucima (sedam golova ukupno) donijeli iznenađujući uspjeh njegovog kluba.
– Napravili smo pravo iznenađenje pobjedom nad najjačom momčadi u Njemačkoj u posljednjih 10 godina. Ispunjena dvorana (9000 ljudi), očekivali smo što skuplje prodati našu kožu, a dogodilo se da nam nisu bili ni ravni. Eto, sad smo prvi na ljestvici sa pet pobjeda u pet utakmica.
Glavni adut Berlina je obrana koja je jednostavno neprijateljski raspoložena protiv svih napada u ligi protiv kojih ste igrali. Moćni Kiel zabio je Füchesu tek 23 gola.
– Obrana nam je forte. Dvije utakmice smo primili ispod 20 golova, a Kiel nam je dao tek 23. To je najprije zasluga Denisa Špoljarića koji je dolaskom pred ovu sezonu donio sasvim neku drugu dimenziju u našu momčad. Sve se posložilo na najbolji mogući način, kao da smo u nekoj bajci. Podigli smo cijeli Berlin na noge te smo pored Herthe u nogometu, Albe u košarci, i Eisbarena u hokeju ipak prva sportska tema u gradu.
Jesu li ambicije Berlinčana porasle nakon odličnog ulaza u sezonu?
– U Njemačkoj postoji određena euforija na tribinama, ali u vođenju klubova i financijskim stvarima vlada postojanost. Tako je i sa našim ambicijama. Ne želim kazati da nećemo nastaviti pobjeđivati, no ovdje se radi sustavno, ne radi se ništa preko noći. Ide se korak po korak, a ne grlom u jagode. Liga je iznimno jaka i želja nam je biti bolji nego lani, a to je bilo 9. mjesto. Bilo bi odlično kad bi došli barem do 7. mjesta koje vodi u Europu. Sve iznad toga bilo bi veliko iznenađenje i pravi bonus za nas igrače.


 SIGURDSSON NAJBOLJI TRENER




Trener Sigurdsson također sa svojom karizmom umnogome doprinosi pravoj maloj renesansi rukometa u Berlinu.
– Sigurdsson je najbolji trener s kojim sam radio u karijeri. Izvrstan poznavalac rukometa, bio je vrsni igrač, ali je još vrsniji strateg. Odlično čita sve situacije, priprema momčadi mu je na vrhunskoj razini, a i u komunikaciji s igračima je poseban. Uz to je vrlo temperamentan te ima sve što je jedan pravi trener treba imati. Uživancija je raditi s njim.


 REPREZENTACIJA


Reprezentacija je dobila novog izbornika. Vidite li se i vi u krugu reprezentativaca?
– Nikad nisam rekao ne reprezentaciji i spreman sam na svaki poziv izbornika. Imam preporuku najjače lige na svijetu i kluba koji je trenutačno lider te lige. U klubu sam kod Sigurdssona dobio maksimalno povjerenje, čak pucam sedmerce i kad promašim. Stoga sam svjestan svoje kvalitete i da mogu pomoći reprezentaciji za koju sam uvijek želio nastupati. Na izborniku je da uputi poziv, a ja ću se odazvati.


 NINČEVIĆ U SEZONI


Nastupa: 5
Golova: 25
Sedmerci: 12/16
Žuti kartoni: 1
Crveni kartoni: –
Dvije minute: –