Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Računovotkinja paškog suda pronevjerila “lovu”

21.09.2010. 22:00
Računovotkinja paškog suda pronevjerila “lovu”


Nakon što je uz kaznenu prijavu zbog pronevjere privedena dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Borisu Babiću, on je nakon saslušanja donio rješenje o provođenju daljnje istrage te osumnjičenu 57-godišnjakinju pustio da se brani sa slobode.
Naime, zadarski su policajci završili kriminalističko istraživanje i utvdili kako postoji sumnja da je ona obavljajući poslove u računovodstvu Općinskog suda u Pagu  u razdoblju od 1. siječnja 2008., pa do prosinca 2009.godine, kako kažu u policiji, protupravno prisvojila iznos od preko 189 tisuća kuna.
Novac je uzimala sa žiro računa, a djelomično ih je pokušala prikriti sačinivši i koristeći lažne službene isprave odnosno, isplatnice. Također se sumnjiči da poslovne promjene nije knjižila sukladno Zakonu o računovodstvu i pravilniku čime je otežavala preglednost poslovanja suda.
Ona se za sada kaznenom prijavom tereti da je počinila kaznena djela okvalificirana kao pronevjera, krivotvorenje službene isprave i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.