Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pobjeda i poraz ravan pobjedi košarkaša Borik-Puntamike

21.09.2011. 22:00
Pobjeda i poraz ravan pobjedi košarkaša Borik-Puntamike


Nama je prije svega potreban još jedan igrač na poziciji četiri-pet, koji bi na odgovarajući način zamijenio naše centre Šarliju i Marjana Čakaruna. U tom smjeru tražimo i ako uspijemo naći kvalitetno rješenje, a da nam to ne probija budžet, mogli bismo dovesti još jednog igrača


Trener košarkaša Borik-Puntamike Neven Plantak zadovoljan je načinom na koji njegovi igrači odigravaju pripremne utakmice, iako napominje da momčad i dalje ima objektivnih problema i s ozljedama i s nedostatkom određenih tipova igrača u rosteru.
– Naš rezervni organizator igre Nikola Blažević imao je nezgodnu ozljedu leđa, a Marino Šarlija i Petar Marić su nam se kasnije priključili, no i oni su došli ozlijeđeni. Sigurno je da ćemo trebati vremena da sve povežemo, jer su se dogodile mnoge promjene u rosteru – ističe Plantak.
Borik-Puntamika je u posljednjih nekoliko dana odigrala dvije pripremne utakmice. Prvo su u Jazinama poraženi od ruskog prvoligaša Spartak Primorja (70:81), da bi nakon toga nadigrali Čapljinu (78:63) u gostima.
– Što se tiče dvoboja s Rusima, ja sam u potpunosti zadovoljan tom utakmicom. Radi se o momčadi koja je daleko ispred nas u tehničko-taktičkom smislu. Mi smo odlično odigrali svih 40 minuta te utakmice i poraz od 11 razlike za mene je ravan pobjedi. U Čapljini smo imali nešto lakši posao, pošto je domaći sastav utakmicu odradio bez svoja dva ponajbolja igrača. Mi smo u toj utakmici dobro odreagirali, osim dijela u kojemu smo igrali s niskom ‘četvorkom’. Tu je Čapljina poprilično dominirala u skoku i na tom segmentu moramo još dodatno poraditi.
Postoji li mogućnost da vam se do početka prvenstva priključi još neki igrač?
– Postoji. Nama je prije svega potreban još jedan igrač na poziciji četiri-pet, koji bi na odgovarajući način zamijenio naše centre Šarliju i Marjana Čakaruna. U tom smjeru tražimo i ako uspijemo naći kvalitetno rješenje, a da nam to ne probija budžet, mogli bismo dovesti još jednog igrača.
Kakav je vaš dojam nakon sad već solidnog broja pripremnih utakmica?
– Zadovoljan sam prikazanim na terenu. U ovim utakmicama sam rezultat nije u prvom planu, već želimo dobiti što jasniju sliku u mogućnostima igrača. Želimo isprobati što je više moguće igrača i dobiti što jasnija saznanja o tome što tko može napraviti. Smatram da nam to polazi za rukom.
Iduće pripremne utakmice?
– Trebali smo danas odigrati dvoboj s još jednom ruskom momčadi, no on je otkazan pošto su Rusi kasnili s dolaskom, tako da ćemo iduću utakmicu igrati u subotu protiv A-2 ligaša Škrljeva. Radi se o momčadi koja uopće nije slaba, što su dokazali pobjedom nad Kvarnerom. Nakon toga slijedi nam uzvrat protiv Čapljine.