Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vigens namjerava razvijati agroturizam

21.09.2011. 22:00
Vigens namjerava razvijati agroturizam


Namjera nam je aktivirati zapuštene objekte stare farme i povezati ih s novom farmom u jednu cjelovitu priču. Međutim, cijela priča će ići korak po korak, kaže Elvira Sterle


Grad Zadar je objavio da će se od 29. rujna do 29. listopada 2011. održati javni uvid o prijedlogu Detaljnog plana uređenja zone “Bivša farma krava na Bokanjcu”.
Javni uvid je svakog radnog dana od 9 do 14 sati u zgradi gradske uprave, a javno izlaganje će se održati 13. listopada 2011. u 11 sati u Velikoj vijećnici Grada Zadra. Pisana očitovanja, prijedlozi i primjedbe na prijedlog DPU-a dostavljat će se najkasnije sedam dana nakon isteka roka javnog uvida.
Inače, novim izmjenama i dopunama PP Grada Zadra predviđena je izrada detaljnog plana iako je vlasnik prostora, tvrtka Vigens, već napravila urbanistički plan uređenja. Kako smo obaviješteni u Gradu Zadru, na tom prostoru koji se nalazi lijevo od ceste Zadar-Ražanac, Vigens namjerava razvijati agroturizam.
– Namjera nam je aktivirati zapuštene objekte stare farme i povezati ih s novom farmom u jednu cjelovitu priču. Međutim, cijela priča će ići korak po korak s tim da će se sadržaji nadopunjavati. Predviđeni su ugostiteljski sadržaji gdje će posjetiteljima biti ponuđeni proizvodi s naše farme, ali i iz našeg okruženja. Na prostoru su predviđeni i sadržaji za rekreaciju primjerenu poljoprivrednom okruženju. Razmišljamo i o jahanju, ali cijelo područje će se ipak razvijati u fazama, rekla je direktorica Vigensa Elvira Sterle.
Sterle je naglasila da Vigens zaprima puno upita zainteresiranih pa se predviđaju organizacije i edukativne radionice, a svi zamišljeni sadržaji trebali bi se dodatno uklopiti s tehničkim procesima koji se trenutačno razvijaju na novoj farmi.