Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Žele Vir promovirati kao atraktivnu ciklodestinaciju

21.09.2013. 22:00
Žele Vir promovirati kao atraktivnu ciklodestinaciju


Utrci se odazvalo preko 200 biciklista rekreativaca razne životne dobi iz Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Austrije, Češke i Njemačke
Devetom po redu tradicionalnom biciklijadom održanom jučer pod nazivom od “Branimira do Kotarine” i službeno je označen kraj ovogodišnje vrlo uspješne turističke sezone na otoku Viru. Manifestaciji koju su organizirali Općina Vir, virska Turistička zajednica i Vir turizam d.o.o., uz logističku podršku biciklističkog kluba Sv. Donat iz Zadra, odazvalo se preko 200 biciklista rekreativaca razne životne dobi, a među njima bilo je biciklista iz Slovenije, Nizozemske, Austrije, Češke i Njemačke.
 Biciklisti su pod vodstvom direktora Ureda TZ Vir Šime Vučetića i tajnika BK Donat Ivana Krpine točno u 13 sati krenuli od kavane Branimir prema otoku Viru. Rutu dugačku 30 kilometara uz pratnju i osiguranje policijskih djelatnika zadarske Prometne policije, liječničkog tima zadarske Hitne pomoći te servisnog tima prošli su za nešto više od dva sata.
– Cilj svih ovih dosadašnjih biciklijada kao i onih koje ćemo organizirati ubuduće, je otok Vir i sve njegove prirodne ljepote još u većoj mjeri približiti široj domaćoj i inozemnoj javnosti. Otok Vir želimo također promovirati kao jednu ozbiljnu ciklodestinaciju, za što smo u suradnji s općinom i općinskim komunalnim poduzećima na otoku izgradili velik broj biciklističkih staza, kazao je direktor TZ-a Šime Vučetić.