Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na Višnjiku festival djece

21.10.2010. 22:00
Na Višnjiku festival djece


SC Višnjik danas je postao glavno mjesto zabave za sve zadarske mališane. Naime, tamo se jučer i danas održava prvi zadarski Festival djece Sunce moje malo u organizaciji Mediamixa. Program događanja putem konferencije najavljen je nešto prije samog početka Festivala. Tijekom dva dana na pozornicama će nastupiti oko tristotinjak mališana, a najavljeno je i sudjelovanje dvadesetak udruga iz Zadra i Zadarske županije.
Nagradne igre, predstave, natjecanja i modne revije samo su dio bogate ponude Festivala djece, a direktorica Mediamixa Romana Pleše izrazila je nadu da će njihov projekt prerasti i u tradicionalan događaj.
Novinskoj konferenciji prisustvovao je i dožupan Đani Bunja koje je kazao kako je Zadarska županija bila jedna od prvih koja je prepoznala potencijal Festivala djece. Inače, ulaz na Festival je u potpunosti besplatan za svih, a tijekom dva dana događanja zaista se ima puno toga i pogledati.
Sutrašnji program drugog dana festivala započet će već u deset sati ujutro i to s predstavom Kazališta lutaka Zadar ‘Koliko je duga jedna priča’, koja će se odviti na glavnoj pozornici. Uslijedit će potom predstavljanje glazbene škole Blagoje Bersa u 11 sati, dok je za 11.30 sati rezerviran folklor blok u sklopu kojeg će nastupiti OŠ Nikola Tesla iz Gračaca, KUD Polet iz BiH, te OŠ Sv. Filip I Jakov. Tijekom cijelog dana na pozornici će se izmjenjivati različite prezentacije, počevši od hip hopa, gimnastike, taekwondoa, pa do karaoka. Za kraj manifestacije, na binu će stupiti i Jacques Houdek čiji koncert je zakazan za 17.30 sati.
Paralelno sa zabavnim programom na glavnoj bini, na sportskom poligonu odvijati će se sportske igraonice, a igraonica i događanja neće nedostajati ni na štandovima izlagača. Također, u VIP dvorani sutra će se s početkom u 10 sati održati predavanje udruge Maraška i to na temu prilagodbe djece u vrtićima, nakon čega će uslijediti filmski blok Croatia Filma.