Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Publika s Jelenom pjevala Bižuteriju i druge hitove

21.10.2010. 22:00
Publika s Jelenom pjevala Bižuteriju i druge hitove


Rozgin koncert u stankama upotpunjen je i s nastupom trbušne plesačice, a navijačku atmosferu napravila je paljenjem ‘bengalke’ i zadarska publika, no to su na sreću zaštitari uspjeli sanirati u kratkom roku


Pred četiri tisuće redom mlađih gledatelja u Zadru je u četvrtak svoju veliku dvoransku turneju otpočela Jelena Rozga. Splitska pjevačica u Zadar je došla u pratnji svojih prijatelja, Joleta, Dražena Zečića te klape Iskon koji su splitskoj pjevačici pružili potporu s nekoliko svojih izvedbi.
Nažalost, sama atmosfera koja je prethodila koncertu nije bila nimalo pozitivna, pa je tako kao posljedica povećeg alkoholiziranja mladih koji su se uokolo dvorane mogli vidjeti s bocama alkohola, već i prije koncerta uslijedila intervencija ekipe hitne medicinske pomoći.
Rozga je na binu u dvorani Krešimira Ćosića stupila nešto poslije 21 sat, odjevena u crnu kombinaciju sastavljenu od sakoa i hlača te dodatno naglašenu crnim šeširom. Koncert je odmah započela energično – izvedbom svog posljednjeg hita ‘Bižuterija’. Publika je, dakako, znala sve riječi pjesama, a pjevačica je potom nastavila s uspješnom kombinacijom svojih i Magazinovih hitova.
Poveću binu krasila su inače sa svake strane dva poveća video zida, a pažnju je privlačila i sama pjevačica, koja se po završetku svakog svog pjevačkog bloka odmah i preodijevala. Nakon nešto službenije verzije sa sakoom, uslijedila je zlatna kratka haljina, dok je za kraj ostavila lepršavu haljinu od tila te majicu s natpisom ‘Love self’. Tijekom višesatnog koncerta na repertoaru su se našle i neke uvijek dobre i poznate pjesme Magazina poput ‘Sve bi seke ljubile mornare’ ali i ‘Kad u vosku pođeš’.
Rozgin koncert u stankama upotpunjen je i s nastupom trbušne plesačice, a navijačku atmosferu napravila je paljenjem ‘bengalke’ i zadarska publika, no to su na sreću zaštitari uspjeli sanirati u kratkom roku.
Koliko je Jelena Rozga omiljena među mlađom publikom pokazala je i 21-godišnja Majda Jurlina iz Škabrnje koja je za svoju najdražu pjevačicu na koncert donijela i cvijeće:
– Jelenu sam upoznala u Škabrnji kada smo zajedno otpjevale ‘Razbijače čaša’. Jelenu volim jako puno, a kako mi je danas jako tužan dan, jer mi je umrla baka, željela sam samo da mi se ispuni bar ova želja, pojasnila je Majda.


 BOJKOT ZADARSKIH NOVINARA




Zadranima u sklopu koncerta Rozga podarila i još jedan bis, no izjava za zadarske medije nije bilo. Naime, po završetku koncerta iz njezine organizacije pristigla je vijest kako prednost izjave imaju splitski i zagrebački mediji, na što su oni zadarski, barem većina njih, odlučili odgovoriti bojkotom.