Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Buovac: Biti ili ne biti utakmica

21.10.2011. 22:00
Buovac: Biti ili ne biti utakmica


Ako ne pobijedimo Osijek, ne piše nam se dobro u jesenskom dijelu prvenstva, a niti u nastavku – kaže Ivan Buovac


Protiv Osijeka moramo pobijediti. Druge nema, jer za ovu utakmicu slobodno možemo reći da je “biti ili ne biti” – kazao je hamletovskim, tj. dvojbama oko ostanka zaokupljeni Ivan Buovac. Lijevi vanjski rukometaša Biograda svjestan je važnosti utakmice sedmog kola Prve HRL, u kojoj momčad iz kraljevskog grada u subotu u 19 sati dočekuje trenutačno osmoplasirane Slavonce. Ona je prilika izabranicima Zorana Mikulića da prekinu četiri tjedna dug bodovni post: da s drugim ovosezonskim slavljem pred domaćom publikom naprave korak dalje od zone ispadanja i nimalo obećavajuće 11. pozicije na ljestvici.
Zbog imperativa i respektabilnog suparnika, kaže Buovac, neće biti lako, ali…
– Ako ne pobijedimo Osijek, ne piše nam se dobro u jesenskom dijelu prvenstva, a niti u nastavku. Dva boda iz sedam od 13 utakmica u prvom dijelu bila bi premali i bojim se nedovoljan učinak za ostvarenje našeg ovosezonskog cilja. S druge strane, pobjedom bismo, osim bodova, dobili samopouzdanje potrebno da pokažemo da smo sposobni za više od samo jedne sezone u prvoligaškom društvu – rezonira jedan od ključnih igrača domaćih.
Topnik Biograda s višegodišnjim iskustvom u Prvoj HRL zatim je upozorio na adute Osječana.
– Radi se o mladoj i izrazito brzoj momčadi. Osim na sprječavanje brze tranzicije, trebat ćemo pripaziti i na učinkovite 3-2-1 i 6-0 zone Osijeka. Ne smijemo im dopustiti da nametnu svoj ritam, nego pokazati da smo konačno uhvatili pravu formu, naplatiti pojačan intenzitet treninga.
Znači li to da ste se posebno pripremali za ovaj susret?
– Ne. Pripremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu jer na kraju sve ovisi o nama: kako ćemo je otvoriti i hoćemo li biti pravi svih 60 minuta. Svi smo zdravi i na okupu, pa se nadam da ćemo zaista biti pravi te najaviti bolji nastavak jesenskog dijela – podvukao je Buovac.
Raspored 7. kola: Biograd – Osijek (subota, 19 sati), Medveščak NFD – Đakovo, Županja – Vidovec Bios, Crikvenica – Dugo Selo, Senj Wallenborn – Moslavina, Ivančica Ivanec – Umag, Brod – Mladi rudar.