Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zicer za iskupljenje

21.10.2011. 22:00
Zicer za iskupljenje


Prošlo je mnogo vremena od kada se kuglači Zadra nisu smatrali prvim favoritima za osvajanje titule najbolje hrvatske momčadi. No nakon posljednjeg kola manje-više je jasno da je taj status preuzeo sastav zagrebačkog Medveščaka. Nakon što su u uvodna četiri kola uspjeli kod kuće poraziti i Zaprešić i Konikom Osijek (pri tome izgubivši samo jedan poen), “medvjedi” su u prošlu subotu uspjeli u Mocirama biti bolji i od branitelja titule te se osamostaliti na vrhu prvenstvene ljestvice kao jedina momčad bez poraza. Čini su da sastav u kojemu su najbolji igrač Hrvatske lige Branislav Bogdanović (stigao baš iz Zadra), najbolji igrač Slovenske lige i svjetski viceprvak Mitja Gornik, uz poznata imena iz svijeta kuglanja Primoža Pintariča te Kasumovića i Dragaša, uz mladog reprezentativca Jagića, možda i prejaki za ostatak konkurencije. A kako protiv Zagrepčana mogu Zadar, Konikom i Zaprešić, trio koji je po najavama trebao biti uz bok Medveščaku. Za sada se na to pitanje nije našao odgovor, jer “medvjedi” su u dvoboju s ta tri protivnika sve skupa izgubili četiri poena i već sada napravili velike korake prema tituli prvaka Hrvatske, iako su još prošle sezone bili drugoligaši.
Zadar je, s druge strane, odlično krenuo u sezonu. Ostvarili su četiri pobjede u prvenstvu i srebro na Svjetskom kupu, no onda su pali kod kuće od Zagrepčana. Kuglači trenera Šime Mijolovića u tom dvoboju jednostavno nisu bili pravi. Kao da su ipak malo podcijenili jakog protivnika i mislili da će pobjeda doći sama od sebe. A gosti su samo to čekali. I dočekali. Zadrani danas imaju priliku za iskupljenja. Zapravo, zicer za iskupljenje, jer idu u goste Trilju, posljednjeplasiranom sastavu lige, koji u dosadašnjih pet utakmica nije ostvario niti jednu pobjedu. Konačni rezultat ne bi smio biti upitan. Dvoboj protiv ovako slabog protivnika stigao je u pravo vrijeme, jer je za očekivati da je poraz na domaćem terenu ipak ostavio traga na zadarskim kuglačima. A nova pobjeda je ipak najbolji način da se zaliječi prošlotjedni poraz.


Prva kuglačka liga


Raspored 6. kola: Trilj – Zadar, Konikom Osijek – Poštar, Novska – Rijeka, Zanatlija – Grmoščica, Medveščak 1958 – Kandit Premijer, Velebit – Zaprešić.