Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Lopovi kradu peći na drva, televizore pa čak i reklamne panoe

Autor: Suzana Bandić

21.10.2012. 22:00
Lopovi kradu peći na drva, televizore pa čak i reklamne panoe


Krađa koja se dogodila u Posedarju mogla bi se svrstati u red bizarnih. Tamo je kradljivac, ili više njih, iz Ulice Bolići-Čiker, odnio tri reklamna panoa zajedno s metalnim postoljima u vrijednosti nekoliko tisuća kuna
Zadarska policija ušla je u trag lopovima koji su u noći s 15. na 16. listopada s gradiliša u Bibinjama ukrali građevinsku skelu i razni građevinski materijal vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna.    
– Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad jednim 21-godišnjakom i dvojicom maloljetnika koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo krađe na štetu 60-godišnjaka iz Bibinja. Protiv njih slijedi posebno izvješće prema Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru – stoji u izvješću iz PU zadarske koja je tijekom proteklog vikenda evidentirala još nekoliko krađa, a za počiniteljima se još uvijek traga.
Noćne “operacije”
Pod okriljem noći sa subote na nedjelju još uvijek nepoznati lopov u Vrsima je, u predjelu Zukve, provalio u čak četiri kuće.
– Iz kuće u vlasništvu 41-godišnjaka nepoznati je počinitelj ukrao razni alat u vrijednosti nekoliko tisuća kuna, dok je iz kuće u vlasništvu 58-godišnjakinje ukrao dva LCD televizora vrijednosti nekoliko tisuća kuna – kažu u PU zadarskoj dodajući kako će se šteta u preostale dvije obiteljske kuće utvrditi po dolasku vlasnika s obzirom na to da je riječ o objektima u koje vlasnici tek povremeno navraćaju.
Svima kaznene prijave
Osim na zadarskom, tijekom vikenda evidentirane su i krađe na gračačkom području. Tamo je iz kućnog dvorišta 69-godišnje mještanke lopov ukrao peć na drva vrijednu nekoliko tisuća kuna. Krađa koja se iste noći dogodila u Posedarju mogla bi se svrstati u red bizarnih. Tamo je kradljivac, ili više njih, iz Ulice Bolići-Čiker, odnio tri reklamna panoa zajedno s metalnim postoljima u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
– Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava Državnom odvjetništvu – kažu u PU zadarskoj dodajući kako se za svim ukradenim predmetima, kao i počiniteljima, intenzivno traga.


Djevojka ostala bez mobitela u Supernovi


Još jedna krađa mobitela dogodila se u Trgovačkom centru Supernova. Tamo je još uvijek nepoznati kradljivac iskoristio nepažnju 26-godišnje Zadranke te joj je, dok je obavljala kupovinu, ukrao nekoliko tisuća kuna vrijedan mobitel. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu.