Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadar ponovno rastura

Autor: Viktor Bogut

21.10.2012. 22:00
Zadar ponovno rastura

Foto: Sebastian GOVORČIN



Kada se činilo da Zadrani neće osvojiti bodove u Osijeku, ukazao se Kostadin Manev koji je preokrenuo cijelu utakmicu
Vrhunska predstava Kostadina Maneva i Marija Baljaka u posljednjoj izmjeni donijela je Zadranima i šestu uzastopnu pobjedu u domaćem prvenstvu. Ovaj put je pao ni manje ni više nego Konikom Osijek, branitelj titule prvaka Hrvatske i favorit broj jedan za osvajanje nove titule. Konikom je pao u Osijeku. Ako su se skeptici mogli vaditi na činjenicu da je Zadar dobro počeo novo prvenstvo zbog lakšeg rasporeda, onda im je subotnji dvoboj u Osijeku dokazao da se ovdje radi o zaista dobro posloženoj momčadi, koja je iz prikrajka napala favorite i trenutno se uz Zaprešić drži neporažena na prvom mjestu prvenstvene ljestvice. Osim toga i u utrci za najboljeg igrača lige Zadrani stoje odlično, svi su blizu vrhu i čini se da je momčad iz Mocira, iako znatno oslabljena u odnosu na protekle sezone pronašla pravu kemiju koja im nosi pravi rezultat.
Nije doduše sve najbolje počelo za Zadrane. Poraz je doživio Stanko Čota, tešku pobjedu u meču s malim brojem srušenih drva odnio je Luka Ukalović. Kada je i Matko Bulka bio bolji od Hrvoja Marinovića stvari se nisu činile idealne. Luka Bolanča nije uspio oduprijeti se mnogo iskusnijem Urošu Stoklasu, a Mario Baljak je nakon 2:2 zbog uvjerljive razlike u srušenim drvima dobio Marija Mušanića. I onda se ukazao heroj u obliku Kostadina Maneva koji je srušio fantastičnih 640 drva, gotovo sam stigao i prestigao vodstvo Osječana u drvima, osvojio bod i donio svojoj momčadi pobjedu. Ne treba niti govoriti da je ovo bila najbolja predstava Maneva u dosadašnjem dijelu sezone. Zadar je s ovom pobjedom ostao na vrhu, gdje mu također s omjerom 6:0 društvo pravi vrlo jaki Zaprešić. No, priliku da ostanu usamljeni Zadrani će imati iduće kolo kada im u goste stiže baš momčad Zaprešića.


KON. OSIJEK – ZADAR 3:5


B. Manev – Čota 3:1 (618 – 551), Šarkezi – Ukalović 1:3 (570 – 582), Bulka – Marinović 3:1 (611 – 598), Stoklas – Bolanča 3:1 (620 – 601), Mušanić – Baljak 2:2 (559 – 631), Radoš – Manev 0:4 (559 – 640)