Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mrljina “djevojka u crvenom” kraj sv. Nikole osvojila prvu nagradu

21.10.2013. 22:00
Mrljina “djevojka u crvenom” kraj sv. Nikole osvojila prvu nagradu


Natječaj je bio raspisan tijekom srpnja, kolovoza i rujna i na njega se prijavilo 46 profesionalnih fotografa i amatera iz Hrvatske i inozemstva


Krajem rujna završio je fotonatječaj – Međunarodna revija turističke fotografije „Nin – hrvatski Betlehem, jučer, danas, sutra”. Natječaj je bio raspisan tijekom srpnja, kolovoza i rujna i na njega se prijavilo 46 profesionalnih fotografa i amatera iz Hrvatske i inozemstva. Članovi žirija koji su ocjenjivali fotografije bili su Zvonko Kucelin, Stipe Surać, Marija Milin, Vedran Sitnica, Marin Gospić, Vlasta Klarić, Slavija Jačan Obratov i Adam Vidas. Po njihovim ocjenama pobjedu je odnio Mladen Radolović Mrlja koji je uslikao crkvicu sv. Nikole u Prahuljama kraj Nina, a uz nju i ljepoticu u crvenoj haljini.
Drugo mjesto zauzeo je motiv s nazivom “Stiže jesen” autora Ivana Čorića. Treće mjesto zauzela je Ninska batela, koju je fotografirao Boris Kačan.
Pobjedničke fotografije i fotografije koje su dobile visoke ocjene žirija bit će izložene na izložbi.
Uz pobjedničke tri fotografije, na izložbi prve Međunarodne revije turističke fotografije „Nin – hrvatski Betlehem, jučer, danas, sutra” će biti izloženi i radovi ostalih autora koji su se prijavili na natječaj, a to su: Šime Modrić, Jure Mišković, Jelena Burela, Goran Šafarek, Ivan Stulić, Dajana Karlović, Jurica Gašpar, Kristina Vlakić, Mirela Lučić, Peter Schaetz, Wojciech Czaplinski, Marin Stulić, Zoran Dabić, Lucija Šalov, Jadranka Čikić i Slobodan Ličanin.
Otvorenje izložbe bit će u srijedu 23. listopada u 19 sati u Galeriji Višeslav u Baroknoj kući, pored crkve sv. Križa.