Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pobjede Jazina i Sukošana, poraz Puntamike

21.10.2013. 22:00
Pobjede Jazina i Sukošana, poraz Puntamike


Odigrano je prvo kolo A-2 lige košarkaša – jug. S pobjedama su krenuli Jazine i Sukošan, a vrlo neugodni poraz doživjeli su igrači Sonik-Puntamike na gostovanju u Omišu.
Jazine s trenerom Tihomirom Bujanom dočekale su sastav Cetine. I nije krenulo na najbolji mogući način. Loša obrana na početku utakmice omogućila je gostima vodstvo od devet razlike na kraju četvrtine. Ipak, nakon toga igrači Jazina se bude i na krilima Roka Čiklića (koji nastavlja gdje je stao prošle sezone) dolaze u egal na kraju druge, a na kraju treće četvrtine već imaju desetak razlike. Uspjele su Jazine do kraja utakmice rutinirano zadržati prednost i stići do prve pobjede. Čiklić je zabio 28, Vladović 18, a Josipović i Mlinar dodali su deset poena.
Uspješan je bio i Sukošan, odnosno domaći momci pojačani mladim nadama Zadra, predvođeni trenerom Markom Selinom. Očito su Zadar i Sukošan pronašli zajednički jezik, tako da će preko Sukošana mladi Zadrovi igrači dobivati priliku u A-2 ligi. U prvom kolu slavili su u Trogiru. Sukošanci su odmah došli do prednosti, dobili prve tri četvrtine, a izgubili tek onu zadnju, kada više nisu mogli prosuti bodove. Važna pobjeda za mladu momčad koju su u Trogiru predvodili Špaleta s 20 i Perić sa 17 koševa.
Neuspješni su bili košarkaši Sonik-Puntamike na gostovanju u Omišu. Novi trener Josip Plantak zadržao je većinu igrača od prošle sezone, no ovaj put Puntamičani nisu krenuli dominantno u ovu sezonu. Doduše odigrali su fantastičnu prvu četvrtinu, pogotovo napadački. U tom razdoblju su zabili 29 koševa i došli do deset razlike. No nakon toga slijedi pad. Domaćin dobiva drugu i treću četvrtinu i odlazi na razliku koju sastav iz Zadra više nije mogao stići. Gligora je s 19 koševa predvodio Sonik-Puntamiku.
U idućem kolu Puntamičani imaju novo teško gostovanje, ovaj put kod Cetine. Već sada ih pritišće imperativ pobjede, jer sigurno neće biti ugodno ako u sezonu uđu s 0:2, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da Puntamičani imaju sastav koji objektivno može hvatati vrh ljestvice. Drugo kolo donosi i prvi veliki derbi, a on će se odigrati na Višnjiku gdje će Jazine dočekati Ribola Kaštela, velike favorite za prvo mjesto. Sukošan će ugostiti Solin koji je u prvom kolu razbio Dubrovčane.