Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sukošan šesta emisijska lokacija u Zadarskoj županiji

21.10.2013. 22:00
Sukošan šesta emisijska lokacija u Zadarskoj županiji


U sukošanskom izdanju “Lijepe naše” nastupaju: Mladen Grdović, Ivica Sikirić Ićo & klapa Bibinje, Tomislav Bralić & klapa Intrade, Miroslav Škoro, Jole, Zorica Kondža, Ivan Županović, Tedi Spalato…


U školskoj sportskoj dvorani u Sukošanu večeras će se s početkom u 19 sati održati javno snimanje najpoznatije televizijske emisije posvećene hrvatskoj tradicijskoj kulturi “Lijepom našom”.
U emisiji će biti predstavljena etnobaština općine Sukošan i Zadarske županije.
Sve karte puštene u prodaju su jednostavno planule. Oko 800 nazočnih u dvorani očekuje više od tri sata bogatog programa i dobre zabave. Naime, već je poznato da se snimaju dvije emisije “Lijepom našom” koje se dvije nedjelje za redom emitiraju na HRT-u.
– Temelj za uspješnost “Lijepom našom” u Sukošanu bit će zanimljiv program koji su pripremili voditelj i urednik Branko Uvodić, načelnik Ante Martinac, Nikola Milošević i Mirjana Veleslavić-Nadinić, direktor i turistička animatorica TZO Sukošan te Milan Ročak, direktor Komunalne tvrtke Zlatna luka d.o.o.
Tako će Sukošan nakon Benkovca, Poličnika, Sv. Filip i Jakova, Bibinja i Zadra biti šesta lokacija u Zadarskoj županiji za snimanje ove popularne televizijske emisije u kojoj se gledatelji upoznaju s tradicijom ovoga kraja.
Prva emisija “Lijepom našom”, snimljena u zagrebačkom Domu sportova, emitirana je 8. studenoga 1996. u 20 sati na I. programu HTV-a. U godinama koje su slijedile emitirano je 35.000 minuta ovog programa, odnosno 580 sati ili 25 dana. U više od 500 emisija nastupilo je 75.000 izvođača, izvedeno je čak 8.000 pjesama i 1.500 koreografija, a na javnim snimanjima bilo je više od milijun posjetitelja.
– Osim u Hrvatskoj serija “Lijepom našom” gostovala je i u inozemstvu: u Australiji (Adelaide, Melbourne, Canberra, Sydney), Kanadi (Mississauga, Calgary, Windsor, Montreal), Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori, nabrajao je Branko Uvodić.
U sukošanskom izdanju “Lijepe naše” nastupaju: Mladen Grdović, Ivica Sikirić Ićo & klapa Bibinje, Tomislav Bralić & klapa Intrade, Miroslav Škoro, Jole, Zorica Kondža, Ivan Županović, Tedi Spalato, tamburaški sastav Džentlemeni, KUD-ovi Sukošan, Debeljak, Sv. Ivan Krstitelj iz Gorice, Družina iz Paga i Sidraga iz Tinja, pjevačka skupina Sokolovi, klape Sukošan, Kalelarga iz Zadra, Kožino, Sol iz Paga, Munita iz Zadra, Niko iz Zadra, ženske klape Uzorita iz Sukošana i Kapric iz Zadra te mandolinski sastav Mobe iz Bibinja.