Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Straško, Šimuni i Soline najbolji kampovi Dalmacije

21.10.2016. 22:00
Straško, Šimuni i Soline najbolji kampovi Dalmacije


Slovenski kamping internetski portal www.avtokampi.si je u okviru 10. Hrvatskog kamping kongresa priredio podjelu nagrada najboljim kampovima – Naj kamp Adria. U izboru je sudjelovalo više od 200 kampova koji su tijekom cijele sezone sakupili više od 34.000 glasova, a među nagrađenima su i tri kampa sa zadarskog područja.
Urednik portala avtokampi.si, Klemen Hren, stavio je naglasak na ovogodišnju sezonu kao rekordnu za kampove, što je samo još jedan dokaz da je kampiranje sve popularnije. Sezona u samom početku nije djelovala obećavajuće, zbog lošeg vremena u lipnju, no poboljšanje i visoke temperature u srpnju, kolovozu i rujnu, utjecale su na odlične rezultate. U Hrvatskoj je tako ove godine kampiralo 2 posto više gostiju, a u Sloveniji za 3 posto više. Zanimljiv je i podatak da je čak 54 posto svih noćenja slovenskih turista u Hrvatskoj ostvareno u kampovima.
U Hrvatskoj djeluje nešto više od 500 kampova, a obzirom na svoju veličinu razdijeljeni su po regijama – Istra, Kvarner, Dalmacija, i vrstama – mali, veliki te nudistički i miješani.
U kategoriji većih kampova sa područja Dalmacije, prvo mjesto je i ove godine osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu. Gosti hvale uređenost parcela i plaže, puno zelenih površina unutar kampa i odličnu animaciju. I drugo je mjesto ostalo na otoku Pagu, u kampu Šimuni, dok je treće otišlo u kamp Park Soline u Biogradu. U kategoriji manjih kampova drugo mjesto otišlo je u kamp Biograd.
Najbolji kampovi u Sloveniji su Terme Čatež i Nadiža, najbolje glamping naselje je u sklopu kampa Bled.
 Priznanje je posebno značajno jer ga dodijeljuju sami gosti koji su boravili u hrvatskim kampovima, a u ocjeni se gledaju: parcela, uređenost, sanitarni čvorovi, sportski i ostali sadržaji, vrijednost za novac.