Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prvo kolo kuglačke Europske lige: Preko Beograda u Europu

Autor: Viktor Bogut

21.11.2008. 23:00
Prvo kolo kuglačke Europske lige: Preko Beograda u Europu


Zadar je favorit. Postavljeni smo kao favoriti i imamo želje i snage proći u drugo kolo – rekao je Ivan Lulić
Za kuglače Zadra danas je svojevrsni “dan D”. Početkom Europske lige prvaka sezona dobiva još jedan front. Zadrani su do sada već ostvarili veliki uspjeh na međunarodnoj sceni osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom kupu (iako ostaje žal za prilikom u polufinalu), a u domaćem prvenstvu prošli su kroz svojevrsnu krizu u kojoj su izgubili dvije utakmice zaredom, što ih je na trenutak stavilo na četiri boda minusa iza osječkog Kandit Premijera. No, u posljednja dva kola ostvarene su dvije pobjede, Kandit je doživio dva poraza i sada se Zadar ponovo nalazi na čelu prvenstvene ljestvice i mirno može krenuti u novi europski izazov. A prvo kolo najjačeg kuglačkog natjecanja u Europi (čitaj svijetu) donosi im momčad prvaka Srbije Beograda. Danas u 13 sati kuglači Šime Mijolovića u prvoj utakmici čekaju Beograđane, dok je uzvrat za dva tjedna u glavnom gradu susjedne nam države.
– Mogu reći da bi me zadovoljila bilo kakva pobjeda – isticao je ovih dana direktor kluba Ivan Lulić, znajući da je za miran uzvrat potrebno nešto više od minimalnih 5:3, no jasno je Luliću da igrači još ne osjećaju zadarsku kuglanu kao svoju.
Zadrani su tek nedavno preselili u Mocire i pitanje je koliko su se navikli na nove staze.
– Polako to dolazi na svoje. Odigrali smo već jednu prvenstvenu utakmicu. Dobro smo izgledali. Domaći igrači u međuvremenu su dobro trenirali, a vjerujem da će i ostali pružiti svoj doprinos. Bogdanović, Pintarič i Fučkar prošlu subotu ostvarili su odlične rezultate, tako da nema razloga sumnjati da će to ponoviti i ovaj put, unatoč tomu što nisu imali mnogo prilike za trening.
Srbi ne dolaze s bijelom zastavom?
– To sigurno. Radi se o jakoj momčadi, prepunoj srpskih seniorskih i juniorskih reprezentativaca, predvođenih bivšim svjetskim prvakom. Vjerujem da će se vidjeti zanimljiva i neizvjesna borba u predstojeće dvije utakmice.
Ali…
– Zadar je favorit. Postavljeni smo kao favoriti i imamo želje i snage proći u drugo kolo. Jači smo od njih – optimističan je Lulić.


 EUROPSKA LIGA


Parovi prvog kola: Zadar – Beograd, Zalaegerszegi (Mađ) – Neumarkt (Ita), Rot-Weis Zerbst (Njem) – Fugger Sterzing (Ita), Szegedi (Mađ) – Tatran Prefa Sucany (Slk), Podbrezova (Slk) – Victoria Bamberg (Njem), PSJ Jihlava (Češ) – Konikom-Osijek, St. Pölten (Aus) – Olimpia (Rum), Konstruktor Maribor (Slo) – Sonnensee Ritzing (Aus).




 POŠTAR STIŽE U NEDJELJU


Kako Zadar danas igra prvu utakmicu prvog kola Europske lige, tako neće po rasporedu domaćeg prvenstva moći odigrati dvoboj u Splitu protiv Poštara, a prvenstvo ne staje radi nastupa Zadra i Konikom Osijeka u Europskoj ligi. No, umjesto u subotu, Zadrani će u nedjelju igrati s Poštarom, ali zamijenit će se domaćinstvo. Tako će Splićani u nedjelju u 12 sati gostovati u Zadru, dok će u drugom dijelu prvenstva Zadrani igrati u Splitu.