Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Stipanov i Petani četvrti pojedinačno i ekipno

21.11.2011. 23:00
Stipanov i Petani četvrti pojedinačno i ekipno


Nakon niza uspjeha na natjecanjima u Hrvatskoj i Srbiji zadarski ronioci na dah iz kluba 2dive vratili su se ovog vikenda s nekoliko medalja i sa sedmog Submania kupa, međunarodnog natjecanja u ronjenju na dah održanog na zagrebačkom bazenu Utrina. Nataša Stipanov zauzela je drugo mjesto u statici, četvrto u dinamici bez peraja te treće mjesto u dinamici s perajama, zauzevši ukupno četvrto mjesto. Božidar Petani je u dinamici s perajama zauzeo treće mjesto, u dinamici bez peraja četvrto te u statici peto mjesto te je u ukupnom redoslijedu bio četvrti. Zadarske snage zastupao je i Jakov Peljušić koji je bio 16. mjesto, dok je sam klub 2dive također zauzeo visoko četvrto mjesto. Sveukupno, na natjecanju je sudjelovalo 40 ronioca, neki od njih izveli su poprilično nesvakidašnje rezultate.
U disciplini statike održanoj u subotu prijepodne ostvaren je i najnevjerojatniji rezultat Submania Apnea kupa za koji je zaslužan Branko Petrović iz Srbije. On je držao dah čak 10 minuta i 23 sekunde, što je drugi rezultat u povijesti, minutu i nešto manje od svjetskog rekorda Stephanea Mifsuda. U disciplini dinamike s perajama prva mjesta odnijeli su Slovenac Samo Jerko prema pravilima CMAS-a te svjetski rekorder Goran Čolak prema AIDA pravilima. Kod natjecateljica prva mjesta pripale su Lidiji Lijić Vujić (prema CMAS-i) te Dajani Zoretić (prema AIDA-i).
Najbolji u disciplini bez peraja bio je također Goran Čolak, a najbolja Dajana Zoretić. Ekipno najboljim klubom proglašen je RK Geronimo.