Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U Zadar je najviše uložila koalicija iz 2000.

21.11.2011. 23:00
U Zadar je najviše uložila koalicija iz 2000.


Koalicija Kukuriku održala je danas na  Obali kneza Branimira  druženje s građanima i tiskovnu konferenciju. Novinarima se najprije obratio Ante  Kotromanović koji je najavio  gradnju rehabilitacijskog  centra za hrvatske branitelje  u Duilovu pokraj Splita. U  suradnji s lokalnom samoupravom, napravili bi se  strački domovi za branitelje.  Kao najvažnije Kotromanović je naglasio kako će Kukuriku, nakon dolaska na  vlast izvršiti reviziju ne samo  odličja, nego i činova koje su  pojedionci stekli a da nisu  bili na bojišnici. Na drugu  stranu, mnogi hrvatski branitelji koji su učinili junačka  djela, ostali su bez odličja.
– Uvest ćemo i posebno  ministarstvo za branitelje,  koje će biti vojnički operativno i brzo. Razbit ćemo  administraciju onako vojnički kako bi naši branitelji,  umjesto nekoliko godina,  svoje probleme rješavali odmah, rekao je nakdašnji brigadir HV-a.
Kotromanović nije zadovoljan obilježavanjem Dana  sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Osim dokumentarnog  filma, tih je dana, kaže Kotromanović, program vrvio  hrvatskim i turskim sapunicama. Neprihvatljivo je da  jedna Škabrnja nema memorijalni centar. Stoga će nova  vlada pristupiti građenju istog.
Nešto kasnije SDP-ovka  Renata Sabljar Dračevac ponovila je kako će Kukuriku  ukinuti participacije u  zdravstvu. Vratit će se sustav domova zdravlja, točnije  sustav narodnog zdravlja kojeg je promovirao Andrija  Štampar.
– Ukinut ćemo ovaj harač  nametnut pacijentima, a ljudi koji plaćaju zdravstveno  osiguranje će biti dosita osigurani. Nećemo imati Schwarzvald klinike i mega  zdravstvene centre, nego će  klinike biti primjereno zastupljene u čitavoj Hrvatskoj,  rekla je županijska predsjednica SDP-a.
Njena kolegica Ingrid Antičević Marinović  rekla je da  je „Program 21″ rješenje  svih temeljnih zahtjeva  građana Hrvatske.
– Nije istina da svaki narod  zaslužuje vlast kakvu ima.  Građani nikad nisu imali tako otmjenu i poštenu vlast  kao što su oni. Hrvatska je  od HDZ-a umorna,  opljačkana i devastirana.  Gospodarstvo  je na koljenima. To želimo promijeniti,  a želim naglasiti da u Zadru  nikad više nije uloženo kao  kad je na vlasti bila koalicija  iz 2000. Došla je autocesta,  napravljeni su prekršajni i  trgovački sud, otvoreno je  svučilište, započeo priojekt  Gaženica koji do danas nije  gotov. Što je najbitnije, sve je  to koštalo tri put manje nego  kad je HDZ preuzeo projekte. Kad HDZ nešto  preuzme, onda nikad ne znate koliko će to koštati i do  kad će trajati,  rekla je između ostalog druga na listi  Ingrid Antičević Marinović  naglasivši da su javne nabave izvorište korupcije, a i  to će kaže Antičević Marinović, Kukuriku okončati.