Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Novo skupljanje iskustva

Autor: Viktor Bogut

21.11.2012. 23:00
Novo skupljanje iskustva


Plivački klub Zadar je na Višnjiku ovog vikenda ugostio treće i četvrto kolo plivačke lige Šibenik – Zadar. U konkurenciji 105 plivača iz Šibenika, Zadra i Jadere nastupilo je 60 plivača i plivačica Zadra koji su se natjecali u kategoriji kadeta, mlađih juniora i juniora u disciplinama 100 prsno, 100 leđno, 200 mješovito, 50m leptir, 800m slobodno M i 1500m slobodno Ž.
Članovi PK Zadar osvojili su 22 medalje. Najviše odličja osvojili su Katja Čizmin (5), Filip Petani, Petra Sabo (4), Borna Artić, Toni Crispiatico, Tea Kadić i Bruno Torbarina (2), a po jedan plasman u najboljih troje u kategoriji isplivali su Andrea Anna Milin i Deniz Pranjić.
Nakon završenog 3. i 4. kola u ekipnom poretku plivači Zadra vode u konkurenciji plivača i plivačica, međutim vode i po broju plivača koji sudjeluju na natjecanju.
 PK Jadera je nastupio s ukupno 22 natjecatelja. Njih 15 je nastupilo u konkurenciji dok je sedam natjecatelja bilo iz mlađih dobnih skupina te su nastupili izvan konkurencije. U kategoriji kadeta odličan je ponovno bio Leo Bavdek koji je od pet isplivanih disciplina čak četiri puta osvojio prvo mjesto te je jedanput bio drugi. Najvrjedniji rezultat je isplivao u disciplini 800 m slobodno gdje je s vremenom 8:56.12 isplivao opći limit i zaradio 565 LEN bodova, te se nakon četiri kola lige s ukupno osvojenih 4491 LEN bodova nalazi na prvom mjestu. Petra Rudić se od pet isplivanih disciplina dva puta plasirala na prvo mjesto te tri puta na treće mjesto. U ova dva kola Petra je najvrjedniji rezultat isplivala u disciplini 1500m slobodno gdje je s vremenom 20:36.71 zaradila 423 LEN boda te se nakon četiri kola lige sa ukupno osvojenih 3563 LEN bodova nalazi na drugom mjestu po najvrjednijem zbroju rezultata kadetkinja. Ante Nižić je u disciplini 100m leđno osvojio treće mjesto te je s vremenom 1:11.30 isplivao svoju prvu kadetsku A normu.
Što se tiče mlađih juniora Lucijan Krpina je osvojio četiri prva mjesta i jedno treće, a najvrjedniji rezultat je isplivao u disciplini 50m leptir gdje je s vremenom 27,90 zaradio 477 LEN bodova, te se nakon četiri kola lige s ukupno osvojenih 3614 LEN bodova nalazi na prvom mjestu po najvrjednijem zbroju rezultata ml. juniora. Lovro Krpina koji je od pet isplivanih disciplina osvojio jedno drugo mjesto te četiri treća mjesta te se nakon četiri kola lige s ukupno osvojenih 2748 LEN bodova nalazi na trećem mjestu po najvrjednijem zbroju rezultata ml. juniora.
 


 ZAPAŽENI REZULTATI MILINA I MIJOLOVIĆ


U talijanskom Loenu održava se Svjetsko prvenstvo u plivanju za osobe s Down sindromom. U prva dva dana natjecanja na 25 m delfin u jutarnjim kvalifikacijama Jurica Milin osvojio je srebro na razini internacionalnog natjecanja (jutarnje kvalifikacije), no u svjetskom poretku bio je osmi. U dionici 25 m prsno u jutarnjim kvalifikacijama bio je prvi. Lucija Mijolović osvojila je treće mjesto na 50 m kraul (45,64) na razini internacionalnog natjecanja (jutarnje kvalifikcije), a u svjetskom poretku bila je 20. od 45 natjecateljica.