Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Samo pobjeda ostavlja nadu

Autor: Drago Bajković

21.11.2012. 23:00
Samo pobjeda ostavlja nadu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nadajmo se da su se dobro pripremili i da će na kraju protiv Vinkovčana inkasirati tri boda koja će ih, barem malo, približiti na ljestvici upravo Cibaliji. Ako ponove pristup i koncentraciju iz dvoboja sa Slaven Belupom, uspjeh najvjerojatnije neće izostati


Prošle subote su Zadrani doživjeli debakl na Maksimiru. Dinamo je petardom isprašio Milinovu momčad koja, za razliku od kup dvoboja, nikako nije uspjela parirati modrim igračima. Iako uvjerljiv, ovaj poraz sam po sebi i nije bio neočekivan. Znalo se da je Dinamo jako motiviran i da želi uzvratiti Zadranima za ispadanje u Kupu. Ipak, očekivao se žešći otpor, čini se da Milinovi igrači nisu vjerovali u novo čudo.
U utorak su Zadrani ponovno istrčali na travnjak, ovoga puta u Kupu, i to na Stanovima. Nova utakmica nova slika. Zadrani su u šahovskoj borbi uspjeli nadmudriti “farmaceute” i u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa pobijediti 1:0. Prednost koju imaju uoči uzvrata nije velika, ali isto tako nije ni zanemariva. Međutim, na Stanovima svi naglašavaju da je u ovome trenutku prvenstvo prioritet i da protiv Vinkovčana u subotu moraju biti pravi. Drugim riječima, moraju pobijediti. Na ljestvici Zadra drži 11. mjesto sa 10 osvojenih bodova. Da bi se približili Cibaliji na 10. mjestu moraju ih u subotu pobijediti.
Drugoplasirani Hajduk nije uspio na Poljudu pobijediti Lokomotivu. Završilo je nepopularnim rezultatom 0:0 što nije baš oduševilo niti Torcidu. Splitski “bili” na 2. mjestu imaju 28 bodova, dok “lokosi” na 5. mjestu imaju dva boda manje. Rijeka je na svojoj Kantridi pobijedila Mršićev Osijek 3:1. Ovom pobjedom Riječani su skočili na 3. mjesto sa 27 bodova, dok momčad iz Gradskog vrta ima 22 boda na 7. mjestu. Slaven Belupo je zgoditkom Čanađije natjerao Ćiru Blaževića u očaj i uhvatio vrijedan trobod koji ih održava na 4. mjestu prvoligaške ljestvice. Zagreb je i dalje posljednji sa 9 osvojenih bodova. Inter je u Zaprešiću stigao do vrijednih bodova protiv Istre 1961. Zgodicima Kramarića i Milardovića “kanarinci” su stigli do 8. mjesta koje drže sa 19 bodova. Isto toliko, ali s lošijom gol razlikom ima Istra 1961 na 9. mjestu. Cibalia je na svom travnjaku došla do pobjede nad Splitom. Iako je Split poveo zgoditkom Barabana u 5. minuti, Cibalia je uzvratila preko Mazalovića i Filipovića, i bodovi su ostali u gradu na Bosutu. Vinkovčani sada na 10. mjestu imaju 15 bodova, dok je Split pao na 6. mjesto sa 24 boda.
U subotu će Zadar na Stanovima ugostiti upravo Cibaliju. Činjenica je da su Zadrani unatoč gostovanju na Maksimiru i kup utakmici sa Slaven Belupom, mislima već bili na ovom dvoboju koji je od velike važnosti za momčad Ferde Milina. Nadajmo se da su se dobro pripremili i da će na kraju protiv Vinkovčana inkasirati tri boda koja će ih, barem malo, približiti na ljestvici upravo Cibaliji. Ako ponove pristup i koncentraciju iz dvoboja sa Slaven Belupom uspjeh najvjerojatnije neće izostati.
U 17. kolu vodeći Dinamo će na noge gradskom rivalu Zagrebu. Bit će to na neki način dvoboj kumova, Ćire Blaževića i Zdravka Mamića, iako nisu na istim funkcijama. Za vjerovati je da u toj utakmici iznenađenja nisu moguća. Hajduk će u Gradski vrt koji je nerijetko znao biti koban za Splićane. Što će Stanko Mršić spremiti kolegi Miši Krstičeviću, vidjet ćemo. U svakom slučaju, sva tri znaka sportske prognoze su moguća. Rijeka će na Kantridi ugostiti Inter. Domaćini su favoriti, ali nikada se ne zna u ovakvim dvobojima. Interesantno će biti i na Maksimiru gdje će Lokomotiva ugostiti Slaven Belupo. Split će nakon poraza u Vinkovcima u Parku mladeži hvatati iskupljenje protiv opasne Istre 1961. Bit će to kolo puno interesantnih dvoboja, ipak za Zadrane će najvažniji biti onaj na Stanovima.