Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Besplatni KravMaga trening za žene

21.11.2013. 23:00
Besplatni KravMaga trening za žene


U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se odlukom Ujedinjenih naroda obilježava 25. studenog, KravMaga Hrvatska organizira ovoga vikenda besplatni trening seminar za sve zainteresirane žene.
U Zadru će se seminar održati sutra, 23. studenog od 15 do 17 sati u KravMaga centru Zadar (Domovinskog rata 7), a vodit će ga licencirani instruktori organizacije Krav Maga Hrvatska.
– Zbog učestalih nasilnih napada na naše sugrađanke odlučili smo se aktivno uključiti u borbu protiv nasilja nad ženama organizacijom besplatnih seminara na kojem će biti obrađene specifične tehnike i taktička postupanja specifična za žene, uz naglasak na prevencije i izbjegavanje, učinkovito suzbijanje i eliminiranje nasilnih napada i neugodnih i opasnih situacija. Seminaru mogu sudjelovati  sve žene, bez obzira na dob, tjelesnu spremu ili predznanje, poručuju zadarski “kravmagaši” u pozivu ženama na ovaj besplatan tečaj na kojem će se uz određene tehnike samoobrane, moći naučiti podići i samopouzdanje te naučeno kasnije i prenijeti na svoje sestre, prijateljice, kolegice, kćeri, majke, sve one koje su odlučile ne biti žrtve nasilja.
Podsjećaju također kako je prema podacima Policijske uprave Zadarske prošle godine čak 170 žena na području Zadarske županije ozlijeđeno tjelesnim nasiljem, odnosno fizičkim napadom. Ove godine, u prvih 6 mjeseci nasilje je prijavilo 80 žena, a 3 žene su ubijene u obiteljskom nasilju.
– S obzirom da smo u posljednje vrijeme svjedoci velikog  broja nasilja, kako bismo dali svoj doprinos u sprječavanju takvih situacija, pozivamo vas da se odazovete ovom seminaru, a sudjelovanje na besplatnom treningu za žene može se potvrditi na e-mail adresu: [email protected] ili u inbox facebook stranice Kravmaga centra Zadar: https://www.facebook.com/groups/158014714209253/, poručuju iz centra.