Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Milin: Agresijom do tro(boda)

21.11.2013. 23:00
Milin:  Agresijom  do  tro(boda)


Bod kada igraš u gostima je uspjeh. Tako i mi razmišljamo uoči ove utakmice. Međutim, isto tako ako nam se ukaže prilika pokušat ćemo se u Zadar vratiti i sa sva tri boda – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


Hrvatska je pobijedila Island i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. A sada natrag u zbilju. Na rasporedu je 17. kolo Prve HNL u kojem, već danas, Zadar gostuje u Koprivnici. Bit će to sudar momčadi koje zauzimaju sedmo i osmo mjesto na prvoligaškoj ljestvici. Još pamtimo možda i najbolniji domaći poraz Zadra ove sezone na Stanovima i to upravo od današnjeg suparnika (0:2). Farmaceuti su tada bili posljednji na ljestvici, a prvu pobjedu ostvarili su upravo u Krševanovom gradu. I od tada je krenuo njihov uzlet. za očekivati je da se momčad sa Stanova prisjeća tog poraza i da u njima barem malo tinja želja za osvetom. naravno, onom sportskom.
– Što je tada bilo, gotova je stvar. Pobijedili su nas i mi smo im čestitali. To se ne može promijeniti – kazivao je jučer Ferdo Milin, trener prvoligaša sa Stanova.
– Naravno da u nama postoji želja da im uzvratimo za taj poraz. Međutim, svi znamo da je ovo nova utakmica u kojoj sve kreće ispočetka. Ono što je vrlo vjerojatno je da nas u Koprivnici očekuje kiša i blato. To znači da je pred nama prava ratnička utakmica. Neće biti uživanja u nekom tehničkom nogometu. Tko bude želio više pobjedu i to demonstrira na travnjaku, taj će danas slaviti.
Milin je imao samo riječi hvale za momčad iz Koprivnice.
– Radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi što uostalom pokazuju i njihovi posljednji rezultati. Činjenica je da su u prvenstvo ušli loše, ali, kada su poslagali svoje redove, počeli su igrati i za to su bili nagrađeni rezultatom. Teško mi je izdvajati neka imena, ali reći ću da najopasnijima smatram Brleka, Delića i Raka. O Vugrinecu i ne treba trošiti previše riječi. On jednostavno ima takvo znanje da svakom suparniku može zagorčati život.
Po riječima Zadrovog trenera u Koprivnici će od prve minute na travnjak istrčati momčad s dva napadača.
– Ne odustajemo od te zamisli, želim da suparniku odmah pokažemo što želimo. Naravno, teren će puno toga diktirati, ali naša želja je što prije zabiti gol. Neće biti srljanja, ali isto tako se ne smijemo zavlačiti u svoj šesnaesterac. I moramo što prije izlaziti iz faze obrane u fazu napada. Sa što više igrača kako bi bili opasni po njihov gol. Uvijek je bolje suparnika natjerati da razmišlja o vama, nego da se vi opterećujete njima.
Za kraj je Milin kazao kojim bi rezultatom bio zadovoljan.
– Bod kada igraš u gostima je uspjeh. Tako i mi razmišljamo uoči ove utakmice. Međutim, isto tako ako nam se ukaže prilika pokušat ćemo se u Zadar vratiti i sa sva tri boda. Na gostovanjima igramo dobro i ne bi nam bilo prvi put da se ove sezone okitimo trobodom. Međutim, najprije to treba zaslužiti na zelenom travnjaku – kazao je na kraju Milin.
Vjerojatni sastav: Matković, Con, Ikić, Neretljak, Bilaver, Viduka, Oršulić, Hrgović, Begonja, Ivančić, Tadić.