Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Djeca ispunila pozornicu HKK

Autor: Irena Jurjević

21.12.2008. 23:00
Djeca ispunila pozornicu HKK

Foto: Filip BRALA



U HKK Zadar održana je predstava kazališne udruge “Zalet” pod naslovom “Planeta koja pjeva i ostala čuda”. Predstava u koreografiji Ive Burčul privukla je mnoštvo Zadrana (što malih, što velikih) koji su u kazalište došli vidjeti stotinjak djece i mladih na pozornici koji su s guštom izveli program kojeg su učili sa svojim mentorima proteklih nekoliko mjeseci.
Udruga “Zalet” je ovom predstavom Zadranima predstavila svoj rad u posljednjih šest mjeseci, a da rad nije bio uzaludan najbolje se moglo vidjeti kroz gromoglasan pljesak uzbuđenih roditelja.
U priči “Planeta koja pjeva i ostala čuda” djeca putuju kroz devet planeta, a na svakom planetu nailaze na nešto drugačiji, čudnovati svijet, poput planete na kojoj žive djevojčice s velikim ušima. Susreću se s djecom koja primjerice putuju kroz svemir s balonima, a koji su ujedno i otvorili predstavu. Uslijedile su potom zvijezde, a tijekom programa pozornicom su prodefilirale i već spomenute čudnovate uši, marsovci, šeširi, obruči, lutke, čuvari planeta i mnogi drugi.
Udruga “Zalet” svoj rad javnosti predstavlja inače dva puta godišnje – za vrijeme božićnih blagdana te za kraj školske godine. Što su nam slijedeće spremili – znat ćemo za šest mjeseci.