Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Oživjela ljubav Zadra i Balenta

21.12.2010. 23:00
Oživjela ljubav Zadra i Balenta


Sada je sve na Upravi Zadra, a ja bih svakako volio ponovno zaigrati u Mocirama – izjavio je Tomislav Balent


Stupio sam u kontakt s ljudima iz Uprave Zadra  te smo se načelno sve dogovorili. Ja sam, kao i uvijek,  zainteresiran za angažman u  Zadru, ponudio sam svoje uvjete i sada samo čekam povratnu informaciju. Oni su ti  koji će donijeti konačnu odluku – izjavio je Tomislav Balent,  prošle sezone prvi vratar rukometaša iz Mocira, koji je  jesen proveo u čakovačkom  premijerligašu Međimurju,  trenutačno četvrtoplasiranoj  momčadi elitnog razreda hrvatskog rukometa. Loša financijska situacija u Međimurju,  odnosno neisplaćena dugovanja, razlog su masovnom  odlasku igrača iz Čakovca.
– Drago mi je što sam polusezonu proveo u klubu koji  nastupa u Premijer ligi, a ove  se godine borio i u Europi, u  Challenge kupu, no odlučio  sam karijeru nastaviti u novoj  sredini. Preuzeo sam ispisnicu  tako da sam sada slobodan  igrač, te još samo čekam isplatu zaostalih dugovanja –  objasnio je Varaždinac.
Balent kaže da ga je na  ideju o povratku u Zadar potaknuo prošlotjedni razgovor  s Romanom Perinovićem.
– Bio sam na utakmici Prelog – Zadar, a nakon nje Perinović mi je izložio plan kluba  za aktualnu, odnosno za sljedeću sezonu. Perinović je rekao da bih ja za sada bio jedini  “stranac” u momčadi, dok bi  do proljetnog dijela prvenstva  Zadar ponovno ponudio angažman Buovcu i Markiću –  igračima koji bi trebali jamčiti  ostanak u Prvoj HRL. A dogodine bi se išlo s racionalnijim izborom pojačanja i ponovnim pokušajem plasmana  u Premijer ligu. Takav plan mi  se svidio te je Zadar ponovno  postao izgledna opcija – dodao je Balent, na kraju zaključivši:
– Zadar mi se sviđa i kao  grad, a na prošlu sezonu vežu  me lijepe uspomene, no od  njih ne mogu živjeti. Ako bih  bio jedini igrač u momčadi  koji nije iz Zadra ili okolice,  logično je da bih u tom slučaju  ovisio o primanjima Kluba,  makar i simboličnim. Moji su  uvjeti prilagođeni uvjetima Prve HRL, a ne premijerligaškim, tako da se nadam da  čelnicima Zadra neće predstavljati značajnu prepreku.  Sada je sve na njima, a ja bih  svakako volio ponovno zaigrati u Mocirama.