Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Stipendije studentima 60 tisuća kuna

21.12.2010. 23:00
Stipendije studentima  60 tisuća kuna


Studenti će ovih dana u vijećnici potpisati ugovor s načelnikom Miočićem, a stipendije će im za protekle ovogodišnje mjesece biti isplaćene retroaktivno. Za ove potrebe Općina Ražanac će iz svog proračuna izdvojiti preko 60.000 kuna


Na prijedlog načelnika Dragutina Miočića i  članova njegova stručnog kolegija, Općinsko vijeće je usvojilo  prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija darovitim studentima s područja općine Ražanac u školskoj i akademskoj  2010./2011. godini.
Nakon provedenog javnog natječaja, a prema odluci Povjerenstva koje su činili Dragutin Miočić, predsjednik, Predrag  Dušević, njegov zamjenik,  te članovi dr. Nediljko Jović, Josip Dušević, prof.  Jure Kožul, prof. Frane  Lukić i Damir Jordan, studenske stipendije u iznosu  od po 500 kuna mjesečno  dobili su sljedeći studenti:  Marija Miočić Stošić iz  Rtine, Mario Ivanac, Petra  Perković, Ana Jeras iz  Ljupča, Iva Beretin, Nina  Vigan iz Radovina, Ana  Miočić iz Ražanca, Šime  Matak, Luka Matak iz  Podvršja, Anđela Jordan i  Katarina Jordan iz Jordana Stojića, Tanja Jović, Tina Žunić i Sara Jović iz  Jovića te Kristijan Mustać.  Studenti će ovih dana u  vijećnici potpisati ugovor s načelnikom Miočićem, a stipendije  će im za protekle ovogodišnje mjesece biti isplaćene retroaktivno. Za ove potrebe Općina Ražanac će iz svog proračuna izdvojiti preko 60.000 kuna.
Svakako treba naglasiti da je Općina Ražanac i ove godine  pored studentskih stipendija tradicionalno subvencionirala  troškove rada male škole kojom je bilo obuhvaćeno 30  predškolske djece iz Ražanca, Rtine, Ljupča, Ljubačkih Stanova, Podvršja, Radovina i Jovića, za što je ove godine  izdvojeno dodatnih 50 tisuća kuna iz općinske blagajne.
Na kraju Općina Ražanac i ove godine pored studentskih  stipendija tradicionalno također podupire troškove javnog  prijevoza za svojih stotinjak učenika koji svakodnevno putuju u  zadarske srednje škole za što se izdvaja oko 150.000 kuna. Sve  u svemu, unatoč recesiji, štednji i vremenu krize može se sa  sigurnošću konstatirati da vodstvo Općine s načelnikom Dragutinom Miočićem itekako vodi računa o unapređenju školstva  i obrazovanja unutar granica svoje ne baš tako prebogate  općine.