Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Klanac: Obrovac narastao za 30 posto, a onda ostao bez Općinskog suda i Ureda državne uprave

Autor: Irena Jurjević

21.12.2012. 23:00
Klanac: Obrovac narastao za 30 posto, a onda ostao bez Općinskog suda i Ureda državne uprave

Foto: Marin GOSPIĆ



Nevena Petani dotaknula se problema dežurnih stomatologa u Zadru vikendom, kojih nema, o čemu se župan Zrilić obvezao očitovati nakon što “prouči tematiku”


Vidim da nam je kvorum tanak danas. Valjda su vijećnici smak svijeta odlučili dočekati sa svojim najmilijima, konstatirao je Nikola Turčinov odmah na početku jučerašnjeg aktualnog sata Skupštine Zadarske županije nakon čega je odlučio dati ostavku na svoje mjesto predstavnika Zadarske županije u školskom odboru Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. Razlog se krije u tome, kazao je, što je ta škola “postala poprište razračunavanja vanjskih sila”.
– Dio medija je mjesecima izvještavao o nepotizmu pri zapošljavanju na mjesto profesora povijesti, točnije slučaju koji uključuje gradskog pročelnika za školstvo i njegovu buduću snahu. Kolegica Irena Dragić i ja smo u više navrata na Školskom odboru upozoravali na štetnost takvih radnji i natpisa u nadi da će razum prevladati. Kulminacija se dogodila jučer kada je na sjednici Školskog odbora prije spomenuta gospođica predložena za primanje u stalni radni odnos na mjesto nastavnika povijesti. Prije glasovanja sam upozorio da će takva odluka neizbježno navući negativnu medijsku pažnju na školu te dodao kako ne mogu glasovati za primanje osobe koja je friško diplomirala, svjestan da među 16 kandidata im puno onih koji su odavno diplomirali i duže su nezaposleni – kazao je Turčinov, dodajući kako podnosi ostavku na svoju dužnost predstavnika, ali i uime Irene Dragić koja ga je ovlastila da u njeno ime zatraži isto.
Župan Stipe Zrilić poručio mu je pak kako je njegovo pravo da traži ostavku, no “kako nije u redu da te informacije tu i iznosi jer to nije stvar Županijske skupštine”. Nevena Petani dotaknula se pak problema dežurnih stomatologa u Zadru vikendom, a kojih nema, o čemu se Zrilić obvezao očitovati nakon što “prouči tematiku”.
Marko Klanac upitao je pak nadležne u Zadarskoj županiji jesu li politike prema Obrovcu krive ili je nedavno objavljen popis stanovništa virtualan, jer je taj grad u posljednjih deset godina narastao populacijski za 30 posto, a u tih istih deset godina “Obrovac je ostao bez općinskog suda, ukinut je Ured državne uprave, a grad nije uvršten niti u jedan veći projekt” – nizao je Klanac. Župan Stipe Zrilić odgovorio mu je pak kako “popis stanovništva nije virtualan te se u njega mora vjerovati”, a što se tiče politike prema gradu Obrovcu “ona je jednaka prema svim jedinicama lokalne samouprave”.