Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Marasović: Nitko nije imao problema zbog novih parketa

Autor: Suzana Bandić

21.12.2012. 23:00
Marasović: Nitko nije imao problema zbog novih parketa

Foto: Vedran SITNICA



Ja sam do 14 sati bio u školi i nemam baš nikakvu informaciju o tome da bi ikome bilo loše zbog laka za parket. Miris se zaista osjeti, ali tek malo, u pojedinim dijelovima hodnika, kaže Marasović
Miris laka za parkete koji se već nekoliko dana osjeti u Osnovnoj školi Petra Preradovića na Poluotoku pokrenuo je kuloarske priče, a prema jednoj od takvih koja se prepričavala u četvrtak, intezivni je miris kod nekolicine djece i učiteljica izazvao mučninu i glavobolju. Srećom, to je ipak bila samo “napuhana” priča, kaže ravnatelj škole Mile Marasović.
– Ja sam do 14 sati bio u školi i nemam baš nikakvu informaciju o tome da bi ikome bilo loše zbog laka za parket. Miris se zaista osjeti, ali tek malo, u pojedinim dijelovima hodnika. Učionice u kojima je parket lakiran zaključane su tako da djeca, a ni njihovi učitelji, ne mogu ni ući u te učionice, pojasnio je Marasović.
Dodao je kako je riječ o neodgodivim radovima na koje se čeka još od rujna kada je nakon obilne kiše poplavilo pet učionica. Osim štete na stropu nastala je i šteta na podu, zbog čega se parket podigao pa ga je trabalo zamijeniti. Kako se radilo o radovima vrijednim oko dvjestotinjak tisuća kuna najprije se morala ispoštovati sva procedura vezana uz javnu nabavu, a tek nakon toga moglo se krenuti s popravcima.
– U međuvremenu, učenici nisu bili zakinuti. Nastava se održavala u slobodnim učionicama i ja zaista ne vidim nikakav razlog za brigu, rekao je Marasović, a isto potvrđuju i Ana Rodin, učiteljica razredne nastave te Višnja Klobučar, profesorica glazbenog odgoja. I jednoj i drugoj poplavile su matične učionice u rujnu pa su se protekla tri mjeseca selile iz učionice u učionicu, odnosno tamo gdje je bilo slobodno.
– Moja učionica još uvijek nije do kraja sređena ali uskoro će biti. Nismo u njoj održavali nastavu, a jednako je i s ostale četiri učionice gdje se koristio lak za parket. Na hodniku se miris malo osjeti, ali kao što se možete sami uvjeriti, to zaista nije ništa zabrinjavajuće ili tako intezivno da bi bilo problema, rekla je Klobučar.
Inače, riječ je o radovima vrijednim 220 tisuća kuna koje je većim dijelom podmirilo Triglav osiguranje, dok je preostali dio platio Grad Zadar.
– Riječ je o privremenoj situaciji koja će potrajati još svega par dana, a te smo radove morali napraviti kako bi se ponovno mogla odvijati nastava u tim učionicama, kazao je ravnatelj Mile Marasović koji je nakon razgovora s nama otišao na božićnu zabavu organiziranu sinoć u školi.
Osim dva školska zbora koji su sinoć nastupili u gledalištu je bio veći broj učenika i njihovih roditelja što je, istaknuo je ravnatelj, samo još jedan dokaz da je u školi sve u najboljem redu.