Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pojas se koristi tek u svakom trećem vozilu!

21.12.2016. 23:00
Pojas se koristi tek u svakom trećem vozilu!


Zadrani sve bolje i bolje stoje po pitanju vezivanja sigurnosnog pojasa, no na tome treba još raditi, poruka je djelatnika postaje Prometne policije Zadar koji su jučer na ulicama Zadra još jednom provjeravali sigurnost vozača u prometu, odnosno (ne)vezivanje pojasa.
– Želimo postići da se vozači vežu u devedeset posto slučajeva, kao što smo postigli kod nošenja kaciga. Nažalost, pojas se danas koristi u svakom trećem vozilu, čime dolazimo do svega tridesetak posto korištenja pojasa u prometu, kazao je Ivica Rumora, pomoćnik načelnika postaje Prometne policije Zadar koji je jučer zajedno sa svojim kolegama provodio akciju.
– Postotak vezivanja je malen, i za vozače i za putnike u vozilu čija stopa vezivanja je još manja, do 10 posto slučajeva, kazao je Rumora, koji, dodao je, spletom okolnosti baš za ovo vrijeme provjere nije naišao na putnike na zadnjim sjedalima pa nije bilo prilike za provjeravanje korištenja u tom dijelu vozila. No, djelatnici policije će se potruditi da se i na tom polju praksa poboljša.
Što se tiče poštivanja prometnih pravila samih vozača, u nešto više od sat i pol vremena, koliko su djelatnici Prometne policije boravili na zaobilaznici, u Ulici Hrvatskog sabora, zabilježeni su slučajevi nevezivanja pojasa i prema njima je primjenjena sankcija iz Zakona sigurnosti na cestama.