Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sumić srebrna, Pavković brončana

21.12.2016. 23:00
Sumić srebrna, Pavković brončana


U Varaždinu je održano zanimljivo natjecanje u streličarstvu. Sudjelovali su natjecatelji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije. Zadranke su nastupile u disciplini zakrivljeni luk u sastavu Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov. U prvom dijelu kvalifikacija rezultati su bili sljedeći: Maja Pavković 274 kruga, Luana Blaslov 267, te Ivana Sumić 251 krug.
Po završetku drugog dijela kvalifikacija ukupni rezultati i redoslijed jesu: Luana Blaslov na 2. mjestu s 536 krugova, naime, ispucala je identičan rezultat kao i Viktorija Sukser (PSK 1995), no u konačnom zbroju, za ukupni redoslijed presudio je broj ispucanih “desetki”, tako da je Viktorija s tek dvije “desetke” više zauzela prvo, Ivana Sumić treće s 521 krugom te Maja Pavković četvrto mjestu (519). Eliminacijski dio natjecanja bio je posebno zanimljiv. U prvom krugu eliminacija u dvoboju se susreću Luana Blaslov i Davorka Šipuš (Sisak), Ivana Sumić i Lidija Šimudvarac (Oroslavje), te Maja Pavković i Mija Mance (Katarina Zrinska). Luana je bez većih problema pobijedila suparnicu rezultatom 6:0. Ivana je privela svoj dvoboj kraju rezultatom 7:1. U istom je smjeru gurala i Maja odnijevši pobjedu 6:2. U sljedećem krugu ždrijeb spaja Maju i Viktoriju Sukser (PSK 1995), te naše predstavnice Ivanu i Luanu. U njihovom međusobnom dvoboju bolja je ipak bila Ivana rezultatom 6:0, dok je u dvoboju s Viktorijom Maja izgubila rezultatom 7:1. Time se u same finale plasirala Ivana gdje ju je očekivala Viktorija, a u meču za broncu našle su se Maja i Luana.
Ova su dva meča bila itekako napeta. Izjednačene snagom i preciznošću ove su četiri streličarke vodile neizvjesne borbe do rezultata 5:5 i za zlato i za broncu – koje su konačno trebale biti razriješene shoot-offom (jedna strijela u srednje metno lice). Sudačka se zviždaljka oglasila i streličarke su ispucale svoje pogotke. Ivani je pripalo srebro, Maja je osvojila broncu, a Luani je izmakla medalja gađanjem u “nedovoljno žuto”. Ukupno, Ivana Sumić je osvojila srebrnu medalju, Maja Pavković brončanu, a Luani Blaslov je pripalo 4. mjesto.