Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Županija “dala ruku” za upitno financiranje dječjeg vrtića

21.12.2016. 23:00
Županija “dala ruku” za upitno financiranje dječjeg vrtića


Župan Stipe Zrilić sa suradnicima jučer je održao zadnji kolegij u ovoj godini. Na dnevnom redu našlo se 14 točaka, koje je uz obrazloženje pročelnika župan i prihvatio.
Kao prva točka na dnevnom redu našla se visina naknada za svako novorođeno dijete, koje će Zadarska županija nastaviti isplaćivati i tijekom sljedeće godine.
Pomoćnica pročelnika županijskog UO za zdravstvo Franka Krajnović, obrazložila je kako će naknade za svako novorođeno dijete u 2017. godini iznositi 400 kuna po djetetu, kao i dosad, a za što je u proračunu osigurano 550 tisuća kuna.
– Ovo je jedna od mjera s kojom nastavljamo kako bi pomogli obiteljima s novorođenom djecom, dodao je Zrilić.
Na Kolegiju je usvojeno razrješenje Marije Pletikose kao članice Upravnog vijeća Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru, a na njezino mjesto u Upravnom vijeću imenovan je Bernard Maruna, županijski pročelnik za zdravstvo. Pojašnjeno je kako je Pletikosa zbog novog radnog mjesta državne tajnice u Ministarstvu demografije zatražila razrješenje kao članica Upravnog vijeća.
Zadarska županija nastavit će subvencionirati linijski prijevoz predškolaca i srednjoškolaca u Benkovcu, Obrovcu i Gračacu. Riječ je o lokalnim samoupravama skromnijeg proračuna, koji su se za pomoć u sufinanciranju prijevoza učenika obratili za pomoć Županiji.
Prihvaćeni su prijedlozi za sufinanciranje projektne dokumentacije za uređenje plaža u Karinu u iznosu od 100 tisuća kuna, u Kalima u iznosu od 50 tisuća kuna, u Starigradu u iznosu od 100 tisuća kuna, u Novigradu i Tkonu u iznosu od 50 tisuća kuna.
Prihvaćen je prijedlog dodjele sredstava Općini Škabrnja za financiranje dječjeg vrtića u iznosu od 80 tisuća kuna.
– Općina Škabrnja obratila nam se za pomoć u sufinanciranju vrtića prema kojem ne mogu izvršavati obveze, kazala je pročelnica Ureda župana Marina Dujmović, a Zrilić istaknuo kako Škabrnja, poput ostalih malih općina, ima financijske probleme.
Na kraju Kolegija, Zrilić je zaključio kako je Zadarska županija u 2016. godini uspjela održati financijsku stabilnost i u bitnom dijelu izvršiti svoje obveze.