Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Razmak ili komplikacija

Autor: Viktor Bogut

22.01.2010. 23:00
Razmak ili komplikacija

Foto: Sebastian GOVORČIN



Dobro poznajemo današnjeg protivnika i vrlo dobro smo se pripremili za ovaj dvoboj – ističe Luka Ukalović
Mnogo toga bi se moglo riješiti danas – rekao je kuglač Zadra Luka Ukalović u najavi današnjeg velikog derbija, u kojemu će Zadar u 15 sati dočekati prvog pratitelja momčad Zaprešića.
– No isto tako bi ovaj derbi mogao dodatno zakomplicirati situaciju.
Ako se gužva na vrhu prvenstvene ljestvice dodatno zakomplicira, onda će zaista biti sve otvoreno pa i to da će se čak četiri momčadi boriti za titulu prvaka Hrvatske u preostalim utakmicama. Naime, Zadar ima dva boda više od Zaprešića i Novske tri više i Poštara.
– Ako mi danas dobijemo, onda ćemo napraviti mali razmak. Poraz? Izjednačava nas sve.
Zaprešić danas?
– Izrazito jaka momčad. To dokazuju i rezultatima i plasmanom. Pobijedili su nas u prvoj utakmici u Zaprešiću. Ali mora se reći da su oni ipak mnogo jači kod kuće nego u gostima.
Znači danas će se osvojiti prvi bodovi u 2010.?
– Vjerujem da hoće. Dobro poznajemo današnjeg protivnika i vrlo dobro smo se pripremili za ovaj dvoboj.
Godinu i drugi dio sezone otvorili ste porazom u Splitu?
– Moram reći da mi nismo odigrali loše u toj utakmici. Postizali smo visoke rezultate, no Poštar je odigrao maestralno. Jednostavno bez pogreške. Bili su jaki i izuzetno motivirani. Kako i neće kad su se ovom pobjedom oni primaknuli samom vrhu.
Već sedam dana kasnije očekuje vas prva utakmica četvrtfinala Europske lige.
– U goste nam stiže Victoria Bamberg. Zapravo, trebali smo mi njima ići prvu utakmicu u goste, no zbog nastupa njihove ženske ekipe, promijenili su nam domaćinstvo. No što je tu je. Ždrijeb nam je u ova dva tjedna namijenio tri ključne utakmice sezone. Nažalost, ovu prvu smo izgubili. No današnju moramo dobiti, jer će nam to dati dodatni stimulans pred dvoboj s Victorijom Bamberg. Vrlo važno je čiste glave ući u taj dvoboj – zaključio je Ukalović.


PRVA KUGLAČKA LIGA


Parovi 13. kola: Zadar – Zaprešić, Novska – Konikom Osijek, Bjelovar – Poštar, Kandit Premijer – Željezničar, Adrianeon – Zanatlija, Grmoščica – Trilj.