Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Filipiju nagrada HBS-a

22.01.2014. 23:00
Filipiju nagrada HBS-a


Nakon što je prema glasovima sportskih djelatnika Zadra, u izboru Zadarskog lista, boksač BK Zlatna Rukavica, Josip Bepo Filipi protekli tjedan proglašen sportašem grada Zadra za 2013. godinu, ovaj mladi sportski entuzijast nastavio je s pobjedama i priznanjima u svom sportu. Da recentno zadarsko priznanje ima itekako dobre osnove kod ovog osvajača srebrne medalje za tešku kategoriju u boksu sa Mediteranskih igara u Mersinu 2013., dokazuje i godišnja nagrada HBS-a za veliki doprinos povećanju međunarodnog ugleda hrvatskog boksa koja je Bepu svečano uručena, kao još jedno veliko priznanje za mukotrpan rad, marljivost i talent na koje su utrošeni silni sati treninga i discipline sa svojim zadarskim trenerom.
Dan prije same dodjele HBS-ove nagrade, Bepo je imao priliku još jednom dokazati svoje sportske kvalitete i zaslužen epitet jedne od uzdanica hrvatskog boksa time što je u sklopu ekipe BK Sesvete odnio jednu od pobjeda u zadnjoj borbi večeri protiv jednog od najboljih mađarskih boksača, Jozsefa Daniela Darmoša. Bepo je u sjajnom meču dobio prekidom u drugoj rundi, te time doprinio dominaciji Sesveta. Hrvatski klub je bio u gostovanju kod mađarskog kluba Patent Gladiatora u grad Gyor i uz pobjede svojih vještih boraca, kao i konačni Bepov doprinos, uspio zasjesti na prvo mjesto regionalne BoxingOne lige. O kvaliteti njegovog protivnika Darmoša i izazova koji je nosio taj meč za mladog saljskog boksača, govori i činjenica da je mađarski boksač sudjelovao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2005., da ima brončanu medalju sa Europskog prvenstva 2006., a 2007. je sudjelovao u četvrtfinalu na Svjetskom prvenstvu u Chicagu, te je također vlasnik brončane medalje iz 2008. sa Europskog prvenstva i bronce iz 2010. sa Europskog prvenstva u Rusiji.
Sudeći prema priznanjima I nagradama na početku same 2014. ljubitelji hrvatskog boksa se mogu pripremiti na uzbudljivu i kvalitetnu godinu u ovom sportu uz teškaša Bepa Filipija i njegov zadarski klub.