Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zemunik će opet biti “vrata Zadra”

22.01.2017. 23:00
Zemunik će opet biti “vrata Zadra”


U nazočnosti državnog tajnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Tomislava Mihotića, u općini Zemunik potpisan je ugovor za Projekt izgradnje podvožnjaka na spojnoj dionici DC422 – ŽC6040, ispod ruralne staze Zračne luke Zadar. Ugovor je u ime investitora, Hrvatskih cesta, potpisao direktor Josip Škorić, a u ime izvođača, tvrtke Colas iz Varaždina, predsjednik Uprave Siniša Koščak.
Potpisivanju ugovora nazočili su i pomoćnik ministra Josip Bilaver, ispred Uprave za fondove EU resornoga Ministarstva, te predstavnici lokalnih vlasti Zadarske županije: župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, načelnik Općine Zemunik Donji Ivica Šarić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije Mile Fabijan i direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić.
Nazočne je pozdravio načelnik općine Zemunik, Ivica Šarić, izrazivši zadovoljstvo i čast zbog potpisivanja ugovora u Zemuniku:
– Ogromna mi je radost što vas mogu pozdraviti u prostorijama općine Zemunik prigodom potpisivanja ugovora na dugoočekivanoj izgradnji podvožnjaka koji Zemunik opet spaja sa svojim prirodnim središtem, gradom Zadrom, kao najbržom i za nas najpovoljnijom cestovnom komunikacijom. Jedna poslovica kaže da se dobre stvari događaju onima koji vjeruju, još bolje onima koji čekaju, a najbolje onima koji ne odustaju. To se danas može reći i za nas jer smo vjerovali da će doći do potpisivanja ovog ugovora i gradnje podvožnjaka – kazao je Šarić, dodajući kako su strpljivo čekali, ni u jednom trenutku ne odustajući:
– I danas smo dobili satisfakciju za sav uloženi trud. Ovom prigodom od srca zahvaljujem u svoje i u ime svojih Zemuničana, svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj projekt realizira. Ovo je za nas projekt od životne važnosti, jer Zemunik opet postaje stjecište puteva, što je bio i tijekom cijele svoje povijesti. Prošle godine u kolovozu predstavljali smo našu monografiju o životu još iz od 13. stoljeća, iz koje se vidi da je Zemunik bio križanje puteva i da su ljudi ovdje dolazili upravo zbog njegove povezanosti. Sada smo opet ćemo biti ulazna vrata Zadra – istaknuo je načelnik Zemunika.