Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Arsenal postaje alternativni klub

Autor: Irena Jurjević

22.02.2009. 23:00
Arsenal postaje alternativni klub

Foto: Filip BRALA



U glazbenom dijelu programa u Arsenalu će nastupiti AC/DC tribute band Problem Child i Rising Dream, koji ovim koncertom započinje europsku turneju, a modna revija Ide Red posvećena je Edgaru Allanu Pou
Danas, pretposljednjeg dana karnevala Arsenal postaje alternativni klub – Alternal. Alternal, pojašnjavaju iz Arsenala, predstavlja ujedno i Arsenalov alter ego. Arsenal zadržava svoju multimedijalnu karakteristiku pa će program koji počinje od 20 sati uz glazbeni sadržavati i izložbeni, ali i sasvim specifični modni program. Ulaz je slobodan, a posjetiteljima se s obzirom da je vrijeme karnevala, savjetuje da zavire u alternativnu stranu svoje osobnosti i pronađu izričaj koji im najbolje odgovara.
Glazbeni program otvara AC/DC tribute band koji će svojim koncertom obilježiti 19 godina smrti rock legende pjevača Bon Scotta te podsjetiti na veliku turneju grupe AC/DC koja uskoro dolazi u Europu. Problem Child se predstavljaju kao Vrba (lead vokal i gitara), Maha (lead gitara i back vokal), Jure (bubanj i back vokal) i Medo (bas).
U 21.30 na pozornicu dolaze zadarski Rising Dream koji tim koncertom započinje europsku turneju Failed Tour na kojoj promovira album Failed Apocalypse. Nakon Arsenala, to jest – Alternala, obići će 20 zemalja na kojem će svirati oko 60 koncerata. Rising Dream čine Josip Ruić (vokal), Joško Barbir (gitara, back vokal), Goran Paleka (gitara), Filip Letinić (bas), Ivan Kutija (klavijature), Igor Goić (bubanj, back vokal).
Reviju 15 ženskih modela pod nazivom Mask of RED Death predstavit će hrvatska alternativna dizajnerica Ida Red. Na ovaj način obilježit će 200. godišnjicu rođenja Edgara Allana Poa. Na reviji će biti predstavljen i unikatni nakit zadarske dizajnerice nakita Antonije Gospić, koja će uz komade predstavljene na reviji, nakit te modne dodatke, prezentirati i u izložbenom prostoru Alternala, zajedno s ostalim mladim umjetnicima zastupljenim u projektu. Kao “logistika” u ovoj izložbi pojavljuje se i Kare design koji će za potrebe prezentacije nakita ustupiti dio svog dekorativnog asortimana. Ivan Kutija i Leo Banić predstavit će se umjetničkim fotografijama. Kutijina izložba nosi naziv Inscrutable (Neshvatljivo), a Banićeva Skriveno oko. Autori izložbe crteža pod nazivom Macabre, koja obuhvaća tatoo art, horror paint i biomehaniku, su Mario Manai i Filip Letinić, dok će slike izložiti zadarski umjetnik Rino Rudić.
Projekt se realizira u suradnji Arsenala i MaCro Managementa.
 


 MAŠKARANI PLESNJAK U UTORAK


Za utorak 24. veljače, završni dan karnevala, iz Arsenala pozivaju na Maškarani plesnjak uz plesne klubove Studio 1 i Milongu te Tempo band. Organizatori pozivaju da se svi maskiraju, a ulaz je slobodan.